Opvullen oude afzuigschacht.

Tomps

 • #1
De oude afzuigkap ging vanuit de keuken via een doorgang naar de garage en hier weer omhoog naar buiten. Nu hebben wij een recirculatiekap en wil ik de oude schacht die nog zichtbaar is in de garage dicht maken. De aannemer heeft hem aan de keukenzijde dicht gemaakt met wat gipsbrokkels en purschuim.

Wat raden jullie kenners aan om hiervoor te gebruiken? Ik wil het zo veel mogelijk tocht en geurdicht maken. Zelf zat ik te denken om het vol te spuiten met pur en hierna dicht smeren. In de spouw zit wel glaswol. Is dit geen probleem?

image.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Tomps schreef:
  De aannemer heeft hem aan de keukenzijde dicht gemaakt met wat gipsbrokkels en purschuim.
  Dat is geen aannemer, maar een prutser. Pur krimpt, waardoor eea los komt te zitten.

  Dichtzetten doe je met specie en een paar kalkzandstenen welke je in de juiste vorm tikt (hoeken eraf). Isolatie kan een stuk steenwol zijn.
   

  Tomps

  • #3
  Helaas ben ik niet zo’n handige klusser en heb ik weinig tijd om met specie etc aan de slag te gaan. Wil het graag simpel, snel maar praktisch oplossen..
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu