Opties voor asbestcement rookkanaal?

Mark999

  • #1
Onlangs verhuisd naar jaren 70 woning met openhaard en asbestcement rookkanaal, kaasrecht omhoog, rond, binnenmaat 20cm, buitenmaat 22cm. Op termijn wil ik een inzethaard plaatsen voor een wat beter rendement. De meeste inzethaarden die ik zie dienen 15cm afvoer te hebben. Mijn eerste gedachte is om een starre RVS pijp erin te laten zakken (enkel of dubbelwandig?) en die dan gewoon aan te sluiten op de haard. Kan of mag dit? Probleempje is misschien nog hoe je de RVS pijp fixeert in/aan de asbest pijp.
Andere opties die ik zie zijn het (laten) bekleden van de asbestpijp met een glijmortel of een soort kunststof kous. Maar dan moet de haard daarop uitkomen. Waarschijnlijk gekke overgangen nodig, en kan je zomaar naar een breder rookkanaal? Misschien beter posten in 'Verwarming en gas'


Alvast dank
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Deze rubriek is meer voor het verwijderen en herkennen.

Als je de mogelijkheid hebt het kanaal te laten verwijderen, dan ben je meteen van het probleem af. kost wel wat meer uiteraard.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Er is maar 1 optie en dat is dat kanaal verwijderen als het om asbest gaat.
 

Mark999

  • #4
Dank voor jullie reacties. Ik post het originele bericht toch ook maar even bij de sectie verwarming. Eventuele nieuwe reacties aldaar, dan sluiten we het topic alhier.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Het is niet de bedoeling een vraag 2 keer te plaatsen, andere topic verwijderd en deze verplaatst naar "dak en schoorsteen".
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu