Opties schoorsteen

Roy-

  • #1
Goedemorgen.

Wij delen een schoorsteen met buren (we zitten midden in een rijtje) waar we niet heel veel contact mee hebben. Omdat de schoorsteen behoorlijk slecht is, wil ik het daar toch eens met de buurman over hebben, maar ik had graag wat meer informatie over mogelijkheden en kosten zodat ik wat heb om over te praten.

De schoorsteen is echt heel slecht. Ik denk niet dat dit met voegen op te lossen is. Van de bovenste rand ontbreken stenen, de rest schijnt er los op te liggen. Voor zover ik het zelf kan bedenken, zijn er een paar opties:

- Repareren of vervangen (misschien deels met de bestaande stenen);
- Helemaal weghalen. De schoorsteen wordt niet meer gebruikt voor de verwarming, wel als lucht-kanaal. Dat zou ik graag zo laten, dus dan zou er een 'paddenstoel' voor in de plaats komen;
- (Repareren en) een metalen kap er over. Dat heeft mijn andere buurman gedaan, geïnspireerd door huurwoningen in de wijk.

Als er andere opties zijn, hoor ik dat graag. Iets van een prijsvergelijking zou fijn zijn. Dat komt niet op 100 euro, maar als ik weet dat reparen bijvoorbeeld € 4000,- kost, weghalen € 2000,- en een kap er over € 1000,- (ik roep maar wat bedragen), dan heb ik iets om het met de buurman over te hebben. Bovendien zijn er misschien wel opties die ik zelf niet bedacht krijg.

Ik heb al wat geïnformeerd bij bedrijven die dit zouden kunnen doen, maar die willen alleen een offerte opmaken. Dat snap ik wel, maar ik vind dat voor henzelf al niet slim. Straks komt er een bedrijf, maakt een offerte voor renovatie en de buurman blijkt geen budget te hebben, of geen zin, of heeft zelf al iets heel anders bedacht. Voordat ik offertes ga opvragen, heb ik liever met de buurman wat opties besproken zodat we wat gerichter offertes kunnen opvragen.

Alvast bedankt voor het meedenken.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je zou eens kunnen informeren bij die 'andere buurman' waar het al gerepareerd is. Misschien weet hij nog wat het gekost heeft en door wie hij het heeft laten doen (en of hij tevreden is). Dat is de kortste klap.

En als je wilt weten wat de forumleden zien als de beste oplossing (zonder prijsadvies dus) zul je moeten beginnen met een en ander aan foto's te plaatsen. Zodat die forumleden een idee hebben waar het eigenlijk over gaat. :wink:
 

Roy-

  • #3
Foto's van een schoorsteen?

Een beste oplossing is niet eens wat ik zoek, meer naar de mogelijkheden. Zoals gezegd, de andere buurman heeft met zijn buurman een metalen kap over de schoorsteen gezet. Dat heeft de buurman van twee duren verder laten maken bij kennissen of zo en die doet dat (begrijpelijk) niet voor ons. De prijs daarvan is dus niet zo interessant, want het zal een vriendendienst geweest zijn. Het is hoe dan ook een optie, want er zijn vast bedrijven die dat ook kunnen.
Het wordt dan zoiets:

Ik weet niet of dit nadelen kent, vocht tussen de kap en de schoorsteen, ik noem maar wat.

Renoveren en weghalen kan ik zelf nog bedenken, maar zijn er nog andere opties?

Bedankt voor je antwoord in elk geval.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Waarom plaats je niet gewoon foto's van de huidige situatie? Dus zoals je schoorsteen er nu uit ziet? :?
 

Roy-

  • #5
Ik zit op het werk.
Ik weet ook niet wat dat toevoegt. Heeft de 'soort' schoorsteen invloed op de opties?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Zonder alle mogelijke schoorstenen te willen bespreken, ja. Dus we wachten wel even op de foto :wink:
 

Roy-

  • #7
Google Streetview heeft net een 'knip' bij de schoorsteen, maar kun je hier iets mee?

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Wat denk je zelf? :?
 

Roy-

  • #9
Het ging je toch om de soort schoorsteen?

De staat vind ik zelf minder interessant. Of hij nu slecht of heel slecht is, ik ben gewoon aan het vissen wat ik met de schoorsteen kan laten doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu