Opstartprotocl nieuwe vloerwerwarming en PVC vloer

Casperb81

  • #1
Beste allemaal,

In onze nieuwe keuken is vloerverwarming aangelegd (gefreesd), de overige ruimtes van het huis worden nog verwarmd met radiatoren. Tussen de ketel en de vloerverwarmingsleidingen is een Wilo Para Thermion verdeler geplaatst. Nu moet ook de nieuwe PVC vloer (klik) nog gelegd worden maar dat zou pas mogen nadat de vloerverwarming voor de eerste keer is opgestart.
Gezien de periode van het jaar dat momenteel de CV niet aan staat vraag ik me af hoe ik nu het opstartprotocol van de vloerverwarming moet uitvoeren, de ketel slaat immers niet aan en de thermostaat hangt in de woonkamer. Daarnaast vraag ik me af wanneer de vloer gelegd mag worden.

Hopelijk kunnen jullie duidelijkheid verschaffen!

MvG,

Casper
 

TCW82

  • #2
Wij zaten vorige jaar (juli) met dezelfde vragen.
ingevreesde vvw, (gelijmd) PVC daarop.
bij ons was dit het de route:
Vloer vrezen, leidingen leggen, gleuven vullen, vloer egaliseren, lijmen van PVC. Dit alles is in 10 dagen (incl. een weekend) gedaan. De vullers en egalisatie materialen zijn daarop geselecteerd, maar merknamen mogen hier niet genoemd worden.
Daarna 6 weken wachten (verwarmingsleiding naar verdeler dicht met kleppen). Na die zes weken zijn we begonnen met het opstart protocol. Het was toen september (uit mijn hoofd) en we hadden toen ook nog geen echte verwarmingsbehoefte, dus af en toe de verwarming maar wat hoger gezet (op de thermostaat in de WK) zodat er wat warmte gemaakt werd.

Ik heb geen rontgen oogjes, dus kan niet door de PVC laag heen kijken, maar tot op heden ligt alles naar wens.

Waarschijnlijk is het soort vuller en egaliseer een belangrijke factor in dit verhaal.

Maar goed, ik ben enkel de eindgebruiker, niet de specialist.

kleine voorspelling welke andere reacties mogelijk volgen:
- wat zegt de installateur,
- wat zegt de fabrikant
- vraag het de specialist
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu