Opspattend water wand schuur

Ricardo87

  • #1
Beste medeklussers,

Afgelopen jaren heb ik veel tips opgedaan op dit forum. Nu is de tijd daar om zelf een vraag voor te leggen. Ik ben inmiddels bezig met het bouwen van een schuur. Ik wil deze zo goed mogelijk bouwen, waardoor ik er hopelijk vele jaren plezier van heb. Het wordt een douglas schuur met betonnen fundering. Gezien de veengrond gekozen voor poeren (3meter) en betonvloer (15cm) met vorstrand (60cm). Nu loop ik tegen het volgende aan;

Opbouw wand van koud naar warm is als volgt; douglas potdeksel, douglas regel 1cm, dampopen folie, CLS 44x69 gevuld met rockwool 7cm, dampdichte folie en afgewerkt met groene gips. Omdat ik 1cm ventilatieruimte achter het douglas heb gemaakt, wordt nu de CLS op betonvloer nat van opspattend water. De potdeksel staat immers 1 cm van de wand af en water kan er zo tussen komen. Kan dit kwaad? CLS is behandeld met menie en kan droog waaien lijkt me. Hou zou het eventueel anders kunnen?

Ik heb bewust een inkeping in de betonvloer gemaakt, zodat water wat aan de planken omlaag komt niet op de vloer komt. Dit zou dan naar binnen kunnen trekken. Plus ik vind het mooier als de palen uitsteken. Ik wil sowieso rondom de schuur grind maken, om opspatten te verminderen. Als er meer info nodig is, hoor ik het graag. Alvast bedankt!


wand schuur 2_opt.jpg


Wand schuur 1_opt.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je foto niet OK dan doe ik niet mee.
 

Ricardo87

  • #3
Hou zou je het graag zien? Dan kan ik het aanpassen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het hoeft niet hoor er zijn er hier zat die dit niet erg vinden. Dus gewoon nog even wachten.
 

Ricardo87

  • #5
Bijgaand nog een detailfoto van onder. Wellicht kunnen jullie er iets mee.

Schuur 3_opt.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu