Opnieuw spiegel corrosie?!

Boeing767

 • #1
Beste klussers,

Ik heb een tijdje terug een nieuwe douchekolom ontvangen van de leverancier, omdat een geintregreerde spiegel op de douchekolom aan de onderkant last had van glascorrosie (er kwam bruinen vlekken onder). Volgens de leverancier was dit niet normaal. Ze hebben na een aantal jaar mij kostenloos als coulance een nieuw exemplaar aangeboden (heel keurig, het product was al buiten de garantieperiode).

Echter doet het probleem zich nu weer voor. Ik zie heel langzaam aan de onderkant van de spiegel weer bruinen krasjes verschijnen :x . De spiegel zit gewoon gelijmd op de kolom zelf en water kan er aan alle kanten in en langs lopen. Volgens de handleiding moet het niet gekit worden, maar nu het probleem zich opnieuw voordoet ben ik benieuwd of ik dit probleem zou kunnen oplossen met sanitairkit? Ik weet namelijk niet of de spiegel aan de achterkant moet kunnen 'ademen'?

Ik hoop dat iemand een idee heeft, want deze spiegel wil ik wel graag heel houden. Volgens de fabrikant is de spiegel dus danig gelijmd dat het verwijderen geen goede optie is :-|
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  In natte omstandigheden moet een spiegel iets los van de wand hangen, het vocht kan dan verdampen, in uw geval kan het vocht waarschijnlijk niet weg.

  Probeer het eens met rondom afkitten, het moet dan tussen wand en spiegel kurkdroog zijn, met een föhn de spiegel verwarmen en daarna laten afkoelen, pas op voor te grootte en plaatselijk verwarmen warmte anders gaat de spiegel barsten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu