Oplossing WC & Bad combineren op afvoer

matthiasvdmeer

  • #1
Dag allemaal,

Ik ben de badkamer grondig aan het aanpakken, maar zit met een probleem rondom de afvoer. (zie foto 1) De douche & wastafel (blauw) sluit ik aan op een 32 mm afvoer die in de betonnen vloer zit. (Ik weet, eigenlijk te klein, maar heeft het tot nu toe er ook altijd mee gedaan, en wil de gok wel wagen.)
Het probleem zit hem in het bad (groen) en wc (rood). Ik heb namelijk een 110mm afvoer (pvc) die bijna horizontaal uit de muur komt, 1 cm boven de vloer, met een hoek van ongeveer 15 graden. (de 90* bocht op de foto gaat er nog uit)
Deze 110mm sluit direct aan op de standleiding, maar die zit in de spouwmuur tussen ons huis en die van de buren. (vreemde ontwerpkeuze, daardoor veel contactgeluid) Ik kan dus niet een nieuwe aansluiting op de standleiding maken.

Zijn er mogelijkheden om de 110mm te splitsen of een afvoer te combineren zodat het bad en wc daar beide op aangesloten kunnen worden? Ik zat zelf te denken aan een vreemd koppelstuk welke ik toevallig op amazon tegenkwam (zie foto 2). Gaat dat werken? Eventueel i.c.m met een terugslagklep bij het bad?

Ik maak graag gebruik van jullie expertise en geniale ideeën!

Groet,
Matthias

WhatsApp Image 2023-04-24 at 10.30.54.jpeg 71+859UGL5L._AC_SL1500_.jpg
 

matthiasvdmeer

  • #2
Ik moet de badafvoer op een bepaalde manier op de wcafvoer aansluiten. Ik kreeg de tip om het als volgt te doen. Ik heb te weinig ruimte om het met 2x45* te doen, vandaar de 90*. Gaat dit goed zo? eventueel met een keerklep op de 50mm badafvoer.

20230501_162015.jpg

Topics samengevoegd - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

ADDave

  • #3
Hoe ver zit je bij het toilet vandaan?
Overigens is het t stuk ook niet goed, moet een y-stuk zijn.
 

matthiasvdmeer

  • #4
Niet ver, op het stuk wat je nu ziet komt een manchetmof en dan direct de wc. een Y-stuk past helaas niet qua breedte van het bad. Is het T-stuk echt direct problematisch of is een y-stuk gewoon nog veiliger?
 

ADDave

  • #5
Het is voor de stroming niet echt bevorderlijk met name vanaf het toilet. Je krijgt dan altijd een stukje stuwing.
Het kan echter wel, maar is niet zoals het hoort.

Houd minstens een meter buis tussen het toilet en het t stuk van het bad anders zuig je bij elke toiletbeurt de sifon van het bad leeg
 

Haplo

  • #6
Als je die 90 bocht vervangt door een y-stuk met spie?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu