Oplossing kunststof raamkozijn zonder zwart te verven

Annabelle2009

  • #1
Ik vind zwart geverfde kozijnen erg mooi. Nu vind ik het alleen zonde om onderhoudsvrije kunststofkozijnen te verven, want daarmee zijn ze niet meer onderhoudsvrij.
Ik ben nu op zoek naar een andere oplossing, waarbij we een raamwerk o.i.d. maken in zwart en dat aan het kozijn te bevestigen.
Hebben jullie andere tips en advies hoe we dit kunnen maken?
Groet Femke
 

Franc1234

  • #2
Je gaat je kunststof natuurlijk niet schilderen?!!

wat wel kan; er zijn bedrijven die folie plakken over kozijnen. Een soort wrap, net als bij auto’s. Gebeurt met hete lucht. Is wel prijzig.

Een ander alternatief om met de modetrent mee te doen zie ik zo snel niet
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Even inhaken. Kunststoffen zijn nogal gevoelig voor temperatuur. Een witte kunststof zwartmaken lijkt mij een slecht idee. Het kan zomaar zijn dat zwarte kozijnen uit een iets ander PVC zijn gemaakt.
 

Franc1234

  • #4
Klopt wat je zegt. Ik was er vanuit gegaan dat het enkel de binnenkant betrof, gezien er over voorzet ramen begon.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Zwarte kozijnen worden niet van ander PVC gemaakt. Maar af fabriek gefolieerd. Omdat de zwarte folie relatief dun is tov de wanddikte van het onderliggende witte PVC, is de warmteopname beperkt. Echter zullen kunststof kozijnen met een donkere folie wel meer uitzetting vertonen dan witte kozijnen (al dan niet met witte of creme folie).

Kunststof is te schilderen, mits je een goede primer gebruikt. Maar daarmee vergen ze wel meer onderhoud. Geen enkel kozijn is onderhoudsvrij, hooguit onderhoudsarm!

Als je je kozijnen enkel aan de binnenzijde zwart wilt hebben, zul je zowel kozijnprofiel als de glaslatten zwart moeten maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu