Oplegging stalen ligger deels boven een kozijn

West-Aleta

 • #1
Beste allemaal,

Graag jullie advies met betrekking tot het volgende.

Wij hebben recent een HE180A ligger geplaatst in onze woonkamer. Boven de woonkamer worden namelijk lewisplaten gelegd voor het realiseren van een badkamer. De originele houten balklaag voldeed niet. De overspanning van de HE-balk is 4,10 meter en de oplegging is 2 x 120 mm. De HE-balk rust op de buitenmuur en een dragende binnenmuur. De balk, fundering, oplegging etc. is berekend door een constructeur.

Echter vraag ik mij af of het kwaad kan dat de HE-balk boven een deuropening is geplaatst (zie bijgaande foto). Ik kan mij voorstellen dat het kozijn en het metselwerk boven het kozijn het zwaar te voortduren krijgt. Bovendien waren wij voornemens om het kozijn te verwijderen en hier een ‘’open’’ doorgang van te maken (plaatsen van een taats-deur). Er is een enkelsteens rollaag boven het kozijn aanwezig.

Iemand tips en/of advies? Alvast bedankt

.
IMG_6173.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Vraag het eens aan je constructeur.
  De balk is nog niet aangemetseld, kan je deze nog 10 cm naar links schuiven? Wij zien de andere oplegging niet.
   

  West-Aleta

  • #3
  Vraag staat inderdaad al uit bij de constructeur, maar altijd fijn om extra advies in te winnen. De balk is inderdaad nog niet aangemetseld (hij is er gisteren met zes-man sterk pas ingelegd), dus 10 cm verplaatsen is nog mogelijk. De andere oplegging heb ik helaas niet op foto, maar deze is ook minder interessant (ligt netjes in de buitenmuur).
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Of verplaatsen of een latei inmetselen boven het kozijn
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu