Ophogen hardhouten funderings ring

Caspertje

  • #1
Goedendag,

Afgelopen week is bij mij door een kennis een hardhouten fundering met palen geslagen en hierop een ring van hardhout voor het tuinhuisje. Nu vind ik, ook nadat de stratenmaker is geweest, mijn fundering te laag ligt. Het straat werk ligt namelijk toch iets hoger dan waar de schuurdelen de funderingsbalk raken. Nu laat hij er wel een halve cm tussen de balk en de straat zodat water nog weg kan zakken maar het zint me totaal niet. Kan ik de ringbalk er nog afschroeven (hij is van boven af naar beneden vastgeschroefd op de hardhouten palen) en op deze palen weer hardhouten strookjes van +/- 2 cm leggen en het geheel dan weer vast schroeven ? Of verzwakt ik dan de constructie dusdanig dat dit geen oplossing is? Kun je überhaupt strookjes van 2 cm laten zagen ? De palen zijn overigens 6 x 6 cm
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Een idee:
Kan je aan de binnenkant van de schuur niet extra palen bij de bestaande palen langs de grond in slaan?
Eventueel eerst een stuk met een grondboor.
Ik zou dan ook 9x9 gebruiken.
Bestaande palen losschroeven.
Dan het geheel met een paar autokrikken omhoog krikken en aan de nieuwe palen vastbouten en de oude palen ook vastschroeven aan de nieuwe palen.
 

Caspertje

  • #3
Het tuinhuisje zelf staat nog niet op de fundering dus aan de slag met een krik is niet noodzakelijk. Enige nadeel is dat de bestrating al gedaan is en ik dat dus rondom de fundering er weer uit kan trekken (nu zal dat het minste probleem opleveren .
Het is in de kop van noord Holland en door het hout bedrijf werd gewoon 6x6 cm aangeraden
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Ok, 6x6 zou ook kunnen ik weet niet hoe groot de schuur is, maar ik houd in dit soort gevallen van een beetje extra.
In dat geval zou ik de hele boel er uit trekken en er wat langere palen inslaan.
Ik ging er van uit dat de schuur er al op stond :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu