Muur ophogen met hout

Rickrongen

  • #1
Hallo, ik wil mijn tuin aan gaan pakken.. de tuin is omringd met een enkel steens muurtje dat helaas afloopt. Nu wil ik deze wat gaan ophogen ivm een brandgang wat erachter loopt (lees; buren die in de tuin/woonkamer kunnen kijken). De muur heeft het en der wat schade wat ik sowieso moet opknappen maar voor de rest zou ik deze graag willen verhogen met hout (horizontaal). Dit om een beetje kleur te hebben in de tuin. Hoe kan ik dit het makkelijkste doen? Ik ben bang dat als ik alleen een staander bovenop de muur plaats dit niet stevig genoeg is en het liefste zou ik niet nog meerdere lagen steen willen plaatsen voordat ik het hout ga bevestigen.

image.jpg image.jpg
 

Rickrongen

  • #2
Voor nog meer info, het hout wil ik het liefste 2/3 planken breed aan brengen waarbij de eerste plank het hoogte verschil in de muur verbergt.
 

Lange Herman

  • #3
Balkje verticaal tegen de muur schroeven, uiteraard een stuk er bovenuit laten steken. Voer de verankering aan de muur solide uit ivm winddruk.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Hou er rekening mee dat een schutting/muur maximaal 2m hoog mag zijn.
Dit wordt dan niet gemeten bij de schutting zelf want dan zou je eerst een aarden wal aan kunnen brengen met daar bovenop de schutting.
Is de schutting al 2 m dan mag je die dus niet nog hoger maken.
Wat dan wel mag is een boom als bijv. een leilinde oid. planten die boven de muur uitkomt om de buren zo het zicht te ontnemen.
 

Lange Herman

  • #5

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Het wordt gemeten vanaf verschillende plekken, maar meestal is het de algemene hoogte van de rest van het straatwerk, e.e.a is geregeld in de BOR (besluit Omgevings Recht)

In het Bor staat omschreven dat bij hoogteverschillen wordt gemeten aan de kant waar het terrein het hoogst is. Hierbij is wel van belang dat de grond niet kunstmatig mag worden opgehoogd. Slechts in uitzonderlijke situaties waarin ophogingen of verdiepingen noodzakelijk zijn om het bouwwerk te kunnen realiseren kan hiervan worden afgeweken.
 

Fmrama

  • #7
Ik zou op de muur op diverse plaatsen U profiel staand monteren . Daar tussen de planken laten zakken. Evt de speelse hoogte verschillen in de muur behouden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu