Ophogen en fundering leggen tuinhuis

Macloonen

  • #1
Hallo,

Ik wil naast mijn huis een Tuinhuis met overkapping maken 3mx8m. Omdat de tuin afloopt wil ik hetzelfde niveau als het huis en wil dus het resterende deel ophogen (35 cm). Het huis staat dus al 35 cm hoger. Op het lagere gedeelte ligt nu nog een betonnen plaat waar eerst een oud schuurtje stond dat aan het oude gedeelte van het huis vast zat. Ik wil eventueel in de toekomst van het Tuinhuis een klein kantoorruimte/kapsalon maken. Dus degelijke fundering wil ik al realiseren.
Mijn vragen:
hoe plaats ik het beste nieuwe fundering op de oude betonplaat? En waar zou ik dan nog aan moeten denken als ik over een paar jaar het Tuinhuis om wil bouwen naar kantoorruimte?
Mvg
Maikel
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarom wil je hetzelfde niveau als het huis? Als de tuin afloopt is dat niet echt nodig.

Wat voor ondergrond is er? Wat voor fundering zit er nu?

Een kantoor/kapsalon zijn inderdaad wel andere eisen voor. Denk aan isolatie, brandveiligheid, enz. Dit kan je in het bouwbesluit vinden. Het gaat wat ver om dit hier allemaal voor je op te lepelen. Denk ook aan een eventuele vergunning van de gemeente voor dit gebruik.
 

Macloonen

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie

Ik wil de tuin hoger omdat de tuin naast mijn huis ligt, en ik het een stuk fijner vind ipv trappetje's en helling op en af te gaan.

Er ligt nu zwarte grond in (normale bodem zonder klei) maar ik wil het resterende nog bijsturen met opvulzand.

De oude fundering van het oude schuurtje is een betonnen plaat waarvan de randen 70cm diep gaan.
Kan ik hier dan fundering op verder bouwen? Moet ik omhoog metselen?

Verder zal ik nog informeren naar de eisen en het bouwbesluit. Kapsalon/kantoor is nog niet zeker maar wil niet straks als alles klaar is het weer af moeten breken ivm geen/te weinig fundering
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Hangt er helemaal vanaf waar die fundering op rust.
Is dat vast grond (geel zand zonder dat er weer zwart zand onder zit) staat het op palen of is er alleen een betonplaat gestort op zwart zand of is er een veenachtige diepere laag.

Bij elke grond samenstelling kan aan de fundering andere eisen worden gesteld en ook dat is weer afhankelijk van wat er bovenop komt.
Is dat bijv. alleen een houten geraamte met wat planken en isolatie of wordt er een spouwmuur opgemetseld met van alles er op en aan.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu