Opentherm cv

zerotenmaassluis

  • #1
Misschien dat iemand mij hier kan helpen. Ik heb een Toon 1 opentherm op mijn Remeha advance c35 aangesloten maar het lijkt wel of hij niet modulerend werkt maar aan/uit.
Aansluitingen op de cv staan op opentherm en de thermostaat ook.
Weet iemand hoe dit op te lossen?
Screenshot_20221215_131232_nl.homewizard.android.energy.jpg
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is zo lastig te zeggen. Er is een redelijke kans dat de cv-ketel zijn warmte niet kwijt kan, of dat het minimumvermogen te hoog is (en hij dus niet ver genoeg kan terugmoduleren). Het kan ook aan de thermostaat zelf liggen, maar dat is met enkel deze informatie lastig te zeggen.

Overigens kun je zo te zien ook nog iets besparen door de warmwater-instelling op 'eco' te zetten; die kleine periodieke piekjes zijn vaak om sneller warm water te kunnen leveren.
 
  • Like
Waarderingen: zerotenmaassluis

zerotenmaassluis

  • #3
De installatie bestaat uit: keuken/hal/slaapkamer beneden totaal 4 radiatoren en 1 design radiator. 1e verdieping woonkamer 2x convectoren en 1 grote radiator. 2e verdieping hangt de cv en 2e badkamer 1 radiator en slaapkamers 3x convector radiatoren.
De radiatoren in de badkamer en slaapkamers staan op 2 en de rest vol open. De Cv staat op 60 graden en verder standaard instelling(geen idee hoe dit aan te passen).
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #4
andere vraag komt alles goed op temperatuur?
En een ander protocol OT werkt meestal niet vlekkeloos met elkaar.
Cv vermogen nog op max staan gok ik?
 
  • Like
Waarderingen: zerotenmaassluis

zerotenmaassluis

  • #5
Alles komt prima op tempratuur. De ketel is nieuw dus daar heb ik niet aan gezeten. De monteur heeft hem op 60 graden gezet en de pomp op stand 1 van 2. Misschien dat een Remeha opentherm thermostaat een oplossing is?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #6
Er is een ander topic met dezelfde opmaak grafieken waarbij het gasverbruik ook op-en-neer vliegt. Wat voor app is dat en waar haalt die informatie vandaan?
Bij veel combinaties van gas- en elektriciteitsmeters wordt maar eens per uur de meterstand van de gasmeter draadloos doorgegeven aan de elektriciteitsmeter en daarmee aan de P1 aansluiting van de elektriciteitsmeter, en de netbeheerder. Zal de app vaker opvragen en vaak een verandering van nul in de gasmeterstand zien, en eens per uur de verandering van het afgelopen uur?
Wat gebeurt er echt? Is al eens bij de CV ketel of gasmeter gekeken / geluisterd?

Of de boel aan/uit of opentherm werkt is vaak te merken als je bij een stabiel brandende ketel de kamerthermostaat hoger zet. Bij aan/uit merkt de ketel niets dus verandert er niets, bij een modulerende regeling als opentherm gaat de ketel dan harder branden.
 
  • Like
Waarderingen: zerotenmaassluis

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #7
We mogen hier geen producten aanprijzen, maar die grafieken komen (uit de app) van een P1 meter van een Nederlands smarthome-bedrijf. Bij een SMR5 slimme meter kun je iedere seconde je elektriciteit en elke 5 minuten je gas uitlezen.

Ze worden inderdaad minder vaak naar de netbeheerder gestuurd, maar lokaal kun je ze dus veel gedetailleerder uitlezen - wat ook gebruikt wordt voor load balancing bij EV-laders.

In betere situaties kan het er zo uitzien (overigens met aan/uit-thermostaat) :
IMG_20221216_011759.jpg
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu