Opening ruimte versmallen/ schuifwand of deur maken..

Sarah742

 • #1
Hallo beste klussers,

Iemand een idee hoe ik de opening van deze ruimte kan verkleinen bijvoorbeeld door de wand een stukje door te trekken of een schuifdeur te installeren? Ik weet helaas niet zo goed of er nog meer mogelijkheden zijn. De linkermuur op de foto is 140cm en de opening is 180 cm en dan nog 10 cm van de andere wand. Erg groot voor een slaapkamer 'deur', zal wel iets met bouwvoorschriften/bezuinigingen te maken hebben. Ik hoor graag als iemand ideeen heeft of zou willen meedenken! :)

Groetjes Sara
20200829_171729.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Impie

  • #2
  Open concepten zijn tegenwoordig vrij populair, dus het kan een ontwerpkeuze geweest zijn. Het is op de foto niet te zien, maar de andere mogelijkheid is dat het raam op zich te weinig daglicht geeft (de zogenaamde 'equivalente daglichtoppervlakte') om de kamer als woonruimte te kunnen bestempelen.

  Is het trouwens een huur- of koopwoning? Grote (semi-)permanente veranderingen moet je in het eerste geval voorleggen aan de verhuurder om problemen in de toekomst te voorkomen. De simpelste oplossing is in ieder geval een roomdivider, maar dat is niet naar ieders smaak.
   
  • Like
  Waarderingen: Sarah742

  Sarah742

  • #3
  Dankjewel voor je reactie. Ik denk idd dat je gelijk hebt en dat het met het licht te maken heeft. Het is een huurwoning.

  Vanaf de foto lijkt de opening niet heel groot omdat de foto vanaf de zijkant is genomen maar 180cm is het breed.

  Een roomdivider is zeker een optie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu