Opbouwhoogte elektrische vloerverwarming

Nickvdm

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een elektrische vloerverwarmingsmat om onder de vloertegels te verwerken op een bestaande zand-cement afwerkvloer, in de open keuken. Nu wil ik het hoogteverschil met de vloer in de woonkamer minimaliseren. In de woonkamer komt een houten (laminaat) vloer, tezamen met de ondervloer wordt deze vloer zo'n 13 mm.

De vloerverwarmingsmat is 4 mm dik en de tegels zijn 10 mm dik bij een afmeting van 30x60 cm, en ze zijn goed vlak. Wat is in deze situatie de beste manier om een zo klein mogelijke opbouwhoogte te verkrijgen? Wanneer ik eerst de mat bevestig met tegellijm, deze laat drogen en vervolgens de tegels ga verlijmen kom ik toch al gauw op 5mm (mat/lijm) + 4 mm (tegellijm) + 10mm (tegels), dus totaal 19mm. Is het mogelijk/werkbaar om de mat en de tegels in een gang te leggen en kan het dan lager uit komen? Kan de lijmdikte tussen mat en tegels minder zijn dan 4mm? Of zijn er andere/betere manieren om een lage opbouwhoogte te krijgen?

Alvast bedankt voor jullie antwoord.
 

Gerrit

  • #2
Je zult toch lijm moeten gebruiken, maar een fijne kam doet ook heel wat.
Als de mat ligt, dan goed vlak maken met de spaan en een laagje lijm voor de tegels. Hoogteverschil houd je toch.

Sukses.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Je kunt het beste eerst de vloer leggen in de keuken, en daarna met egaline het hoogte verschil wegwerken voor de houten vloer.
 

Nickvdm

  • #4
OK, wegwerken met egaline is een mogelijkheid. Bedoel je dan de hele vloer, of laten verlopen? Als het kan verlopen, hoeveel mm verloop per meter vloer is dan mogelijk?

Ik hou me ook nog aanbevolen voor andere suggesties...
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Wat leg je tussen de ondervloer en laminaat?
Indien je daar de bekende isolerende folie tussen legt en je komt nog een paar mm te kort kan je dat natuurlijk ook met hardboard opvangen.
 

Nickvdm

  • #6
De ondervloer is 3mm, en is geluidsisolerend + damp-remmend (alu folie) in een. Daaronder komt in principe niets. Hoewel een hardboard laag inderdaad zou kunnen, weet ik niet zeker of dat geen negatief effect heeft op het loopgeluid. (Ik heb begrepen dat dit vooral gereduceerd wordt door 'massa', voor ons is demping van loopgeluid belangrijk en niet de geluidsisolatie naar de onderburen - die hebben we niet.)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Waaruit bestaat de vloer in de woonkamer ?
Is die van hout dan kunnen de hardboardplaten geniet worden, loopgeluid is dan te verwaarlozen door de massa er boven.
 

Nickvdm

  • #8
Het is een zand-cement afwerkvloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu