Opbouw cv installatie met kleppen (zoneregeling)

WillemC

 • #1
Hoi,

we hebben een woning aangeschaft met daarin het bekende probleem van de zwarte slangen (dichtgeslibt) vloerverwarming. En verder een ringleidingsysteem gelast dikwandig in het zandbed onder de woning met behoorlijk wat corrosie.
Nu we dit allemaal aan willen gaan pakken en naar deze tijd willen trekken en vervangen hebben we het volgende systeem in gedachte...

-begane grond : vloerverwarming als hoofdverwarming. 10 groepen op 80m2 kunststof verdeler met pomp met aanvoer en retour van ketel dmv 25mm flex.

- 1e verdieping : 4 slaapkamers met 1 radiator per ruimte, en 1 badkamer met handdoek radiator en vloerverwarming dmv rtl ventiel. Dit alles aangesloten op een vvw verdeler zonder pomp maar met bypass.

nu zou ik ivm kleine kinderen de mogelijkheid willen hebben boven ook alles goed te regelen. De muren zijn allemaal zuiver metselwerk dus de stucadoor komt alles nog wegwerken (maw leidingen en kabels zijn geen probleem).

het idee is om boven ook een vloerverwarmingverdeler te plaatsen met motoren per ruimte en per ruimte dus ook een thermostaat om de radiatoren aan te sturen. De verdeler boven zal parallel op de verdeler beneden zitten. De verdeler beneden wil ik kunnen afsluiten dmv een 230v klep. Op de verdeler boven zal een bypass zitten om drukopbouw te voorkomen

nu zit ik alleen te dubben voor welk besturingssysteem ik zou kiezen. Het volledige systeem mag en kan overhoop maar kom bij geen enkele leverancier een kant en klaar systeem tegen voor dit verhaal.
ik zou het ook graag in een keer goed willen doen om in de toekomst naar ltv te kunnen gaan. (Nu kan ik alles wegwerken).
Draadloos en batterijen is ook niet iets waar ik blij van wordt denk ik...
is wat ik hierboven schets zoiets abnormaals?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Ten eerste een goede zaak om die hele oude installatie te verwijderen en te vervangen.
  Begane grond: 10 groepen op 80 M2 kan prima. Kunststofverdeler met (losse) pomp. In een overgangsfase van CV-ketel naar (hybride) warmtepomp kan je een systeem nemen met een losse circulatiepomp. Deze kan je verwijderen wanneer de installatie op een systeem aangesloten zou gaan worden waarbij geen pomp noodzakelijk is.

  1e verdieping: Aansluiten op een vvw verdeler zonder pomp is prima idee: dan maak je het mogelijk om de radiatoren (voordelig) i.c.m. een thermostaat per ruimte op afstand te bedienen. Bedienen aan/uit totale verdeler met klep en stelmotortje is oke.
  Ik ben geen fan van RTL ventielen en raad ik altijd af. Bypass zou ik zeker adviseren: daarop bezuinigen kan nadien voor problemen zorgen.

  Er is zeker wel een kant en klaar systeem voor deze configuratie (zelfs bedraad)!!!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu