Op zoek naar drukveren dia. ~35mm

Sirrah

  • #1
Beetje een "long shot", maar na een hele poos Google'en toch ook maar eens hier vragen. Want afgezien van enkele peperdure industriële drukveren, heb ik niks passende kunnen vinden. Wellicht dat iemand hier nog een goed idee heeft.

Ik ben op zoek naar drukveren met een binnendiameter van 34 tot 40mm (35mm zou perfect zijn).

Lengte maakt op zich niet zoveel uit (zou ik zelf kunnen inkorten), maar de veren moeten wel redelijk robuust zijn, want moeten een drukkarcht van ~200N kunnen weerstaan.


Achtergrond:
Ik heb van een 33.7mm steigerbuizen frame een playseat gemaakt voor een flightsimulator. Werkt geweldig, maar zitcomfort zou ik nog kunnen verbeteren m.b.v. 4 drukveren. Mijn idee was om die over de 33.7mm steigerbuizen te schuiven en dan m.b.v. een steigerbuis slot de veren "op te sluiten".
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
iets van klepveren uit een cilinderkop van een auto
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Veren uit de voorvork van een motor? (die worden soms vervangen, dus zijn zelfs gratis te krijgen als je even zoekt)
Hoewel die waarschijnlijk eerder een buitendiameter van 35 mm hebben en eerder voor 200kg zijn dan voor 20. Dus nu denk ik eerder aan een brommer. Is in de steigerbuis een optie?
 

Sirrah

  • #4
Bedankt voor de reacties en het meedenken.
Voorvork veren had ik ook al aan gedacht, maar die ik tegenkwam waren inderdaad te klein qua diameter.

Ín de steigerbuis is wat lastiger. Dan moet ik ook de buizen gaan doorboren, om met een bout de veer tegen/op de plek te houden en ik zie nog een paar uitdagingen. Ik denk dat ik iets ga verzinnen zodat ik de veren onder de poten (direct op de grond) kan plaatsen. Dan maakt het ook minder uit wat de diameter is.


Foto van m'n projectje (VR):

01.jpg.e14aa2a725957a967d0db4ad30a9ff77.jpg
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #5
Op aliExpress zijn ze goed te vinden.
 

Sirrah

  • #6
Tnx @Rooster
Daar had ik inderdaad nog niet expliciet gezocht.
Ik heb wel wat moeite om op AliExpress veren te vinden met een binnendiameter tussen 34 en 38mm (35mm lijkt een vrij standaard maat voor drukveren, maar dan is de binnendiameter <34mm).

Maar ik ga nog eens goed zoeken. Spul kost in ieder geval geen drol daar, dus een hele grote buil kan ik toch niet vallen ;)
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Nadat ik de motor voorvork veren opschreef, zag ik je profielfoto pas. Had het bijna weer verwijderd.
Als je de veren in de buis doet, hoef je die niet te doorboren om ze tegen te houden. Je kan simpelweg eerst een stok in de buis doen, ook makkelijk aan te passen op die manier. Stukje kunststof er tussen zodat het hout heel blijft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu