Onverklaarbare stank

Duim

  • #1
Een tijdje geleden dacht ik het probleem van mijn stank in huis te hebben opgelost: vlak onder een niet gebruikt oud doucheputje bleek de buis te zijn afgebroken. Maar ik heb te vroeg gejuicht, alhoewel de stank minder vaak in de meterkast leek te zitten (waar dit bij in de buurt zat), was de eerder geroken stank op zolder nog steeds aanwezig (zeker met het warme weer van de laatste tijd). Nu ben ik wat topics doorgesurft, en heb de volgende vraag: kan het zijn dat de rioollucht via mijn ontluchter, via buiten en via gaten in het dak, mijn zolder in wordt gewaaid? (ook al is het bijna windstil?) Hoe kom ik hier achter? Of hebben jullie nog andere opties (ik heb geen siffons die leeg trekken).
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Staat het niet gebruikte putje wel vol met water?
Je moet daar zeker af en toe een glas water ingooien om het verdampte water bij te vullen.
Een handige truc is: bijvullen met water een dag wachten tot er wat verdampt is en dan een paar druppels slaolie er in gooien.
Olie drijft op water en verdampt niet (zo snel). Hierdoor blijft de stankafsluiter van je putje vol en dus werken.
 

Sewerboy

  • #3
Wat jij zegt, Duim, kan heel goed een oorzaak zijn. Kun je de ontluchting door je dak zien gaan op zolder? Zit hij onder de dakpannen of komt hij boven het dak uit? Als hij onder de dakpan zit kan het zijn dat de vieze lucht terugslaat langs je dakdoorvoer van de ontluchtingsbuis, als deze niet dichtgekit of gepurd zit. Mocht je er echt niet meer uitkomen, kun je een rioleringsbedrijf met een rookmachine laten uitzoeken waar de stank vandaan komt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
vlak onder een niet gebruikt oud doucheputje bleek de buis te zijn afgebroken
Dit duid al op verzakking hoofdleiding onder de vloer dus adviseer ik u om dit eens goed onder de vloer te bekijken.
Daar kan ook een leiding breuk zijn en die loost onder de vloer.

Stank op zolder kan meerdere oorzaken hebben maar niet riool lucht van buiten naar binnen.

Stank kan riool zijn of vogels tussen dakpannen of ander ongedierte die rotten ook.

Ook zou ik de ontspanning beter bekijken evt kan er een ketel zitten met een kondens afvoer waar GEEN syfon is geplaatst.
dus weer genoeg dingen om even verder te zoeken
zou u misschien wat foto`s kunnen plaatsen van onder de vloer en ontspanning of evt ketel aansluiting?
 

Duim

  • #5
De buis op het niet gebruikte putje is inmiddels weggenomen (eerder was het doucheputje zelf al gedicht, maar met een afgebroken buis helpt dit natuurlijk niet). Voor de rest is er daar niet veel meer wat er loos kan zijn, hier stinkt het dan ook niet meer. De stank zit em voornamelijk nu bij de zolder.
Kun je de ontluchting door je dak zien gaan op zolder? Zit hij onder de dakpannen of komt hij boven het dak uit? Als hij onder de dakpan zit kan het zijn dat de vieze lucht terugslaat langs je dakdoorvoer van de ontluchtingsbuis, als deze niet dichtgekit of gepurd zit. Mocht je er echt niet meer uitkomen, kun je een rioleringsbedrijf met een rookmachine laten uitzoeken waar de stank vandaan komt.
Bedankt, ik kan er van binnen aardig makkelijk bij (ik kan er zelfs redelijk makkelijk bijkomen door uit mijn dakkapel te klimmen) dus dit zal ik controleren.
 

Fiesiekus

  • #6
Stop 'm eens dicht (zodanig dat ie ook weer open kan) en kijk of dat 'n gunstig effect oplevert. Zo ja, dan weet je de oorzaak zeker!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu