Ontwerp cv-leidingen

Fred85

  • #1
Ik heb onlangs mijn verwarmingen op de 1e verdieping laten vervangen en daarbij zijn de leidingen veranderd. Nu worden de verwarmingen boven minder goed warm. Ik heb het vermoeden dat dit komt door de diameters van de leidingen.

Vroeger liepen vanaf de ketel op zolder 28mm leidingen (heen en retour) naar beneden, daar splitsten de 2 leidingen naar voor en naar achter en liepen vervolgens terug omhoog naar de 1e verdieping. De 4 verwarmingen (beneden voor en achter en boven voor en achter) waren aangesloten via 22m leidingen.

De situatie beneden is nog hetzelfde (28mm pijp naar beneden, aansluiting verwarmingen 22mm). Op zolder splitst nu vanaf de 28mm pijp een 22mm pijp af naar een verdeelstation, en vandaar lopen flexibele slangen van 16mm naar mijn nieuwe radiatoren op de 1e verdieping.

Ik heb het vermoeden dat de verwarmingen boven niet goed warm worden door de scheve verhoudingen in leiding-diameters. De verwarmingen beneden hebben geen mogelijkheden om ingeregeld te worden (geen voetventielen, onderblokken, thermostaatknoppen, of wat dan ook). Zou ik de situatie op kunnen lossen door op zolder iets te plaatsen wat de 28mm-buis knijpt?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Ja dat kan maar is een lapmiddel.

Je moet de installateur terug laten komen.
Deze moet dat onder garantie oplossen
 

Fred85

  • #3
Hoi Obelix,

bedankt voor je reactie. Wat zou een goede oplossing zijn volgens jou? Ik probeer het goed te begrijpen zodat ik weet wat de installateur doet.

bedankt,
Fred
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Zo werkt dit forum niet lees forum regels
wij zijn doe het zelf forum
niet om goed beslagen ten ijs te komen bij de installateur
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Ik denk dat Obelix een punt heeft.
Dit forum is bedoeld om zelf klussen aan te pakken, en niet om werk van profs te beoordelen.

Als u uw probleem bespreekt met de installateur en duidelijk maakt wat het eindresultaat moet zijn, kan hij u aangeven wat hij gaat doen en waarom.

Leg desnoods het gewenste eindresultaat vast op papier.

Dus zet ik deze op slot.
Mocht u klusvragen hebben die u zelf gaat oplossen dan bent u natuurlijk van harte welkom.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu