Ontstoppingsveer zit vast

Vdv_v

 • #1
In ons huurappartement zitten we steeds weer met een verstopping in badkamer. We waren al veel geld kwijt aan ontstoppingsdienst dus we besloten deze keer zelf een ontstoppingsveer te gebruiken.(10meter)

de veer is er echter te ver ingegaan en toen we deze probeerden terug te trekken, ging ze alleen maar verder. Door de spanning is het handvat afgebroken en ze is volledig in de afvoer verdwenen.

Er is een loodgieter naar komen kijken, deze wist door camera inspectie te zeggen dat ze ongeveer 70cm vd afvoer zit (en vanaf daar dus 10meter verder).

Er is nu onder de douchebak gekeken of ze er daar misschien verder konden onder kijken, maar ze kunnen niks doen, de veer zit vast.

Uit de inspectie bleek ook dat de buizen in lood echt oud (70 jaar ofzo) en in heel slechte staat zijn, wat de vele verstoppingen natuurlijk verklaren.

We zijn nu bang dat de huisbaas ons gelijk uit het app gaat zetten als we dit vertellen. Ondanks dat wij al hinderden euro's kwijt zijn door ontstoppingsdiensten omdat hij zijn basisinfrastructuur niet aanpakt.

Hoe gevaarlijk is het dat die veer er zit? Het enige positieve is dat het water v de douche nu wel terug doorloopt, maar ik ben bv bang om wasmachine te gebruiken. De loodgieter zegt van te zwijgen over de veer.

Wat is nu best?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Tja, beste is om hem eruit te halen maar dat wordt slopen dan. Je kunt altijd proberen wat er gebeurt als je hem laat zitten maar dat zal wel gaan verstoppen. Er blijft vanalles aan die veer hangen. Dan kun je blijven doen alsof die veer niet van jullie is en er al zat maar dat komt ook niet geloofwaardig over.

  Beste lijkt me toch maar open kaart te spelen en de veer eruit te laten halen. Of nog wat creatieve oplossingen proberen om hem toch beet te krijgen.
   
  • Like
  Waarderingen: Vdv_v

  Vdv_v

  • #3
  Alles wat je zegt, is ook waar wij nu over nadenken maar ja. Loodgieter zei dat het misschien kan blijven zitten als we regelmatig ontstopper gebruiken.
  Hij raadde eerst aan om tegen de huisbaas te zeggen in welke slechte staat de buizen zijn want dat het moet aangepakt worden. Maar aangezien dat een vrij groot werk is, denken we dat dat toch niet gaat gebeuren. Dus vandaar de twijfel om het te zeggen.
  Ook geen idee welke 'creatieve oplossingen' er nog zouden kunnen zijn..
  Alle tips zijn welkom alleszins.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Als er nog lood ligt zou ik extra voorzichtig zijn. Dat lood kan op bepaalde plekken erg dun zijn geworden.
  Wellicht een loodgieter de evaringsdeskunge die daar meer van weet.
   

  Henk E

  • #5
  Als je weet hoe de leiding loopt, dan verderop eens kijken of er een ontstoppingsstuk zit in een dikker deel van de riolering, en dan daar eens inkijken.
  Kan van gietijzer zijn of gres.
  Een veer kan gemakkelijk dubbelslaan in een dikkere leiding en als je dan doordraait kan ie flink in de knoop gaan zitten.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Ik weet niet hoe hoeveel verdiepingen die appartementen complex heeft.
  Als je zei dat buizen 70 jaar oud zijn dan is de standleiding zeker van gietijzer en daar in is de veer in gegleden en op een hoop onder in ligt.
  Daarom is het beste met spoed dit door te geven want als de onderste gedeelte verstopt gaat zitten dan stroomt bij onder buren de boel over in het huis.
  In de kelders zitten vaak ontstopping deksels misschien is ie daar nog te traceren anders moet daar ook de camera in om hem te zoeken.
   

  Willem52

  • #7
  Zou proberen om achter de 70 cm, dus bij 1 meter na 70 cm een gaatje in de riolering te maken en dan met een ijzeren haak de veer eruit proberen te trekken
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu