Ontspanningsleiding in spouw/scheidings muur (2 onder 1 kap)

DennisB1981

  • #1
Hallo,

Ik heb 5 jaar geleden een huis gekocht en nooit problemen met de binnenriolering gehad. Nu kreeg ik een paar dagen geleden van mijn buurman te horen dat ik een lekkage had. Er kwam water door de buitenmuur naar buiten. Ik heb hier jammer genoeg geen foto's van gemaakt.
Nu ben ik zelf gaan kijken wat het probleem kon zijn. Ik ben het volgende tegen gekomen en ik wilde graag weten of dit zo kan blijven of dat ik dit moet gaan aanpassen / vervangen.

De ontspanningsleiding van de badkamer op de eerste verdieping zit in de spouwmuur van de scheidingswand van de woning. (ik woon in twee onder een kap) De ontspanningsleiding komt echter niet uit op het dak. Verder kan ik de leiding een 5 cm in de verticale richting naar boven en beneden wegen.
Bij het leeg laten lopen van het bad, bleek dat het water uit de ontspanningsleiding kwam en zo de spouwmuur in liep. Nu had ik al een paar dagen dat het water wat slechter weg liep uit het bad. Een kleine verstopping. Ook was er ineens een slurpend geluid te horen bij de sifons van de wasbakken. Dit was vooral te horen als het bad helemaal vol was.
Nu heb ik "ontstop middel" gebruikt om de afvoer van het bad vrij te maken. Dit heeft geholpen, want het water loopt weer snel weg. Ook het slurpend geluid is niet meer te horen. Zover als ik heb kunnen controleren loopt er ook geen water meer uit de ontspanningsleiding de spouwmuur in.

ik ga nu binnenkort mijn badkamer verbouwen. Mijn vraag is nu: Kan ik dit zo laten zitten of is een aanpassing / vervanging beter op zijn plaats ? Zijn er suggesties hoe ik dit het beste kan oplossen?

Met vriendelijke groet,
Dennis Bleeser
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dit wijst op een gebroken leiding, of een losgeschoten mof. In ieder geval zou ik het wel (laten) herstellen als je er nu nog enigszins bij kunt. In ieder geval zou je in de badkamer een inspectiegat kunnen maken, of anders met een flexibele camera kunnen kijken of het verloop van de leiding is te traceren.
 

DennisB1981

  • #3
Dank je wel voor je reactie.

Ik heb inderdaad voor deze week zo'n flexibele camera geregeld. Ik hoop dat ik daar iets meer mee kan zien zonder alles open te kappen.

Mvg,
Dennis
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu