Ongelijke hoogte tussen mdf en balk

Barry_k

  • #1
Ik ben een kast aan het maken en heb daarbij een stuk mdf vastgezet op een houten balk. Het mdf en de balk hebben in principe dezelfde hoogte maar helaas werkt dit in de praktijk niet zo, vermoedelijk door de ongelijkheid van de vloer.

Ik heb eerst het mdf op de verhoogde stukken flink bijgeschuurd. Daarna acrylaatkit aangebracht in de opening tussen het mdf en de balk. Vervolgens geschuurd (wederom de hogere delen wat meer geschuurd) en grondverf aangebracht en wederom geschuurd.

Ik had de hoop dat het na al deze handelingen niet meer zo op zou vallen, maar over sommige stukjes ben ik toch ontevreden. Op de eerste foto is het deel te zien waarbij het mdf en de balk wel even hoog zijn. Vermoedelijk zal hier na het lakken weinig meer van te zien zijn. Bij de andere foto's zie je het stuk waarbij het mdf net iets hoger is dan de balk. Ik weet niet of het op de foto goed te zien is. Wat kan ik hier nou het beste aan doen? Ik zat te denken nog eens acrylaatkit in het "gootje" te smeren dat daar ontstaan is tussen het mdf en de balk en dat wellicht een beetje meer uit te smeren richting de balk, zodat er een geleidelijke afloop is. Een andere optie is houtplamuur op de balk te smeren op de stukken waar deze te laag is en zo te kijken of ik hem iets kan verhogen.

IMG_0581.jpg IMG_0583.jpg IMG_0585.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Van deze foto's kan ik geen soep maken. Sorry.
 

De Bob

  • #3
Hallo
U kunt het beter uitvlakken met een 2k plamuur, en dit in lagen opbouwen, en vlak schuren.
Een dikke laag Acrylaat kit onder verf is geen goede oplossing, de later aangebrachte verf kan de flexibiliteit van de kit niet volgen en gaat werken/scheuren/barsten.
Het beste is om de te plamuren delen eerst te gronden, dan zitten de hout vezels vast.
 

Barry_k

  • #4
Bedankt De Bob. Ik had de delen al gegrond. Vanochtend heb ik er houtplamuur van de Action overheen aangebracht. Verdomd goed spul moet ik zeggen! Ziet er schitterend strak uit. Daarna geschuurd, opnieuw gegrond en gelakt.
 
  • Like
Waarderingen: De Bob
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu