Ongebruikte kelder: dempen of open laten zonder Luik?

Martijn1989

  • #1
Goedenavond, de situatie is als volgt: wij hebben een kelder op een ongelofelijk onlogische plek met een onhandige hoogte, nutteloos formaat en er komt grondwater omhoog waardoor hij een aanzienlijk deel van het jaar een flinke laag water heeft staan. De constructeur heeft gemeld dat hij wel moet blijven zitten vanwege structurele sterkte aan de woning. Vanwege de omschreven factoren en het feit dat er een knappe parketvloer op komt na de verbouwing, wil ik graag jullie mening over wat te doen. Er zal osb, dan een dampdichte folie, dan spaanplaat en vervolgens een parketvloer opkomen. Ik heb onlangs renovatiekokers voor ventilatie aangebracht (dat zat er nog niet). Dit trekt ook door de kelder heen. Ergens staat het me tegen om het “as-is” af te dekken, blijft toch een plas water. Constructeur had daar minder moeite mee. Wat zal ik doen, eerst de kelder vullen met een flinke laag grond uit de rest van de kruipruimte (die toch vrij vol ligt, sommige plekken slechte centimeters onder de balk) Waardoor het gewoon natte/vochtige grond wordt of toch maar leeg laten?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Onder elke woning zit uiteindelijk vochtige grond, als je maar diep genoeg graaft. Wanneer je er zand in stort tot boven het grondwaterpeil wordt het feitelijk niets anders dan een reguliere kruipruimte.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dempen en bodemfolie?
Uit de rest van de kruipruimte bodem zal inderdaad ook redelijk wat vocht omhoog komen.
 

Martijn1989

  • #4
Allemaal natte klei hier, dus vocht is wel een issue ja. Jullie zijn dus beide met me eens dat dempen al een stukje beter werkt dan open laten?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dichtmaken met een vloertje van beton met aan de onderzijde 10 cm EPS schuim.
 

petervanaard

  • #6
Ik zou het persoonlijk niet open laten in ieder geval!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Ik zie geen enkele reden om de kelder te dempen. Dit lost niets op. Als de ventilatie van de kelder in orde is, kan je de vloer luchtdicht afsluiten en (eerst) isoleren. Dan zijn er geen problemen te verwachten.
 

Viktor333

  • #8
Bodemfolie idd
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu