Kelder nat

C2k5

  • #1
Hoi allemaal!

Ik hoop weer even van jullie kennis gebruik te kunnen maken. We hebben een huis uit 1900 waar in de loop der tijd veel aan geklust is en 1 van die dingen is de kelder. Dat betekend eigenlijk dat ik niet goed weet hoe de constructie in elkaar zit, want er zijn geen tekeningen van :)

9 maanden geleden lag er een laag water in de kelder. We hadden toen niet de tijd hier aan te werken maar toen ik aan het begin van deze maand de kelder in stapte was het water verdwenen. Wel merkte ik dat de piepschuim isolatie die bevestigd zit aan het plafond van de kelder (we hebben een houtenvloer in de woonkamer) nat was. Nu, twee weken later, is het piepschuim droog maar zijn de houtenbalken die je her en der ziet wel nog zeer vochtig.

In deze twee weken heb ik de stuc laag die overal nog half op zat, afgehaald. Het is me duidelijk dat er een betonnen kuip is en van 1,5 met en daarboven op 5 lagen met gemetselde bakstenen. Boven op de bakstenen lijken de steunbalken van de vloer te rusten.
De bakstenen zijn vochtig en het cement er tussen ook.

Ik wil de kelder droog krijgen en goed in de gaten blijven houden wanneer het weer vochtig wordt zodat ik kan bepalen waar het mee te maken heeft. Wat zijn beproefde methodes om dat te doen? En welk "niveau" van vocht is nog acceptabel.
Ik heb in ieder geval de houten plaat die de kelder afdekte nu er af gehaald zodat het beter kan luchten. Dat lijkt al wel een beetje te helpen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
als een kelder lek is dan word de buiten kant ook aan gepakt en controleer als ergens leidingen langs lopen die lek zijn bv regenwater.

Uitleg waar water weg kan komen:

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu