Oneindige weerstand/verwarmingselement Whirlpool droger

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #21
Een veel voorkomende oorzaak indien drogers (veel) te vroeg afslaan is dat de sensoren in de trommel vettig zijn en dus een grotere droogte meten dan in werkelijkheid.

Daar zou je dus nog even naar kunnen kijken, tenzij je die al (na je werkzaamheden, vette vingers?) schoon hebt gemaakt.

En ik weet niet of die sensoren contact maken via koolborsteltjes of andere aftast-borsteltjes, maar daar zou ook iets niet goed kunnen zitten.

Hopen we maar dat Co hier binnekort nog even kijkt, en anders maken we er een nieuw onderwerp van, valt wat meer op! Het is tenslotte een nieuw probleem!
 

EmQu

  • #22
Oh ik heb geen idee waar die sensoren zitten. Ik vond mezelf al een hele man dat ik het verwarmingselement heb vervangen omdat die kapot was. En die borsteltjes weet ik al helemaal niet te vinden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #23
Ik weet ook niet exact of en waar in dit apparaat eventuele sensoren en borsteltjes zitten. Ik ben, zoals ik wel vaker heb genoemd, geen echte witgoed-man.

Ik teer vooral op de ervaring op dit forum...

Maar de sensoren worden bij veel machines gevormd door de ribben aan de binnenkant van de trommel. die zijn dan geïsoleerd ten opzichte van de rest van de trommel, en het vocht wordt gemeten door de weerstand te meten tussen die ribben en de rest van de trommel (de massa).

Zijn die ribben vet door wasverzachter, vette vingers of dergelijke, dan heb je het genoemde probleem. Maar er kan natuurlijk ook heel iets anders aan de hand zijn. Schoonmaken (meestal staat azijn als schoonmaakmiddel in de gebruiksaanwijzing) is zo gebeurd, dus het eerst verdiend.

Die borsteltjes ken ik van de verhalen over met name AEG drogers, of er bij jou zoiets in zit weet ik niet. Op een of andere manier zal er een verbinding moeten zijn tussen de ribben en de elektronicabesturing, is daar wat mee mis heb je hetzelfde probleem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu