Wasmachine Whirlpool weerstand en trommelprobleem

Whisper

  • #1
Hallo,

Heb al een jaar of acht deze wasmachine Whirlpool AWM 277 Service 8570 -277-20210 en SN 41 9840 011019.
Na een jaar of twee maakte de machine bij het zwieren enorm lawaai en lekte minimaal, contact opgenomen met de philips verdeler (de kleinhandelaar wou of kon geen garantie meer verlenen, geen probleem als ik het zelf zou vervangen zouden ze de komplete achterlager opsturen .
Maar na enkele maanden hetzelfde probleem.

Terug kontakt opgenomen en (kort verteld) ze hebben terug een komplete lagerblok opgestuurd maar ondertussen waarschuwden ze mij wel dat de oorzaak waarschijnlijk een losse ravet van één van de drie trommelarmen op de trommelas was, die de trillingen en de slijtage van de lager veroorzaakten.

Nu wij wonen zonder buren, en leerden noodgedwongen met het lawaai bij het zwieren leven (het lekken was raar maar waar opgehouden).
Maar nu heeft de weerstand (van de wasmachine) het ook begeven.
Alhoewel ik wel het één en ander van klussen ken heb ik nu enkele vragen....

A) De weerstand blijkt dus vooraan te zitten. Hoe moet ik op eenvoudige wijze dus het voorpaneel verwijderen, zodat ik die weerstand kan vervangen?

B) Ondertussen zou ik eventueel die kapotte ravet vervangen door een inox bout en moer (mij indertijd bezorgd door die Philips verdeler), maar dan moet ik die betonblokken verwijderen en die plastic kuip openen, dus rondomom al die eclipsen verwijderen? Heeft daar iemand ervaring mee? Is dat nadien eenvoudig terug inéén te krijgen en waterdicht?

C) Zijn er nog dingen die iemand ervaren heeft, in een zo'n ambetante situatie?

Hopend op enkele meelevende zielen, groetjes,whisper
 

Witte Hond

  • #2
Een leuke klus, je zult voor deze reperatie de gehele trommel moeten verwijderen.
  1. Bovenblad verwijderen, bovenste contragewicht demonteren, en ontluchtingsslang demonteren.
  2. Voorplaat demonteren, door de manchetring te verwijderen en deurslot los te schroeven, en de drie schroeven aan de onderzijde van de machine los te schroeven. De voorplaat nu naar beneden trekken, en losnemen.
  3. Contragewicht voorzijde demonteren. Luchtkamer losschroeven, en aanwezige bedrading van element losmaken. Slangen naar de kuip losmaken (zeepbak naar kuip - kuip naar pomp).
  4. Achterplaat losschroeven. Vliegwiel losschroeven en verwijderen, motor demonteren (let op eerst de bedrading losmaken).
    Schokdempers demonteren (eerst twee kunststof clips verwijderen, daarna de schokdempers naar voren of achteren bewegen) en daarna richting trommel buigen.
  5. De trommel uit de veren beuren en via de achterzijde eruit halen. Nu alle ijzeren klemmen demonteren en kuiphelfden splitsen. Daarna de trommel repareren en het element vervangen, en weer in omgekeerde volgorde terug monteren.
    Pakking kan in princiepe bljven zitten lekt bijna nooit, maar kun je in geval van twijvel mee vervangen.
 

Whisper

  • #3
Dank je voor de reactie en de goeie gedetailleerde uitleg.
Zal proberen deze goed uit te voeren.
Zal de uitslag ervan je laten weten.

Thx Whisper
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu