Ondeugdelijk geïsoleerd met risico op vochtproblemen?

Rogier77

  • #1
Hallo,

Ik heb een timmerbedrijf aan het werk gehad. Ik heb mijn twijfels over het geleverde werk.

Het gaat om een hellend zolderdak. Dakbeschot betreft multiplexplaat, bevestigd op "verticale" dakbalk. Van binnenuit zijn glaswoldekens (zonder dampremmende laag) tussen de dakbalken gedrukt. Er zijn geen houten latjes gebruikt om de glaswoldekens strak tegen het dakbeschot te drukken (en houden). In het midden handen de glaswoldekens dus wat door, waardoor er op de plaatsen waar het wat doorzakt een luchtruimte zit tussen het dakbeschot en de glaswoldeken. Verder doorzakken acht ik niet uitgesloten, maar uiteindelijk valt het er i.v.m. de vervolgens aangebrachte folie nooit tussen de dakbalken uit. Tegen de dakbalken is een plastic folie geniet, maar de naden zijn nergens afgeplakt met alu-tape ofzo. Vervolgens regelwerk aangebracht, waartegen gipsplaten zijn bevestigd. Dus volgorde van buiten naar binnen: dakbeschot (multiplex), dakbalk, tussen dakbalken glaswol gedrukt (waarbij tussen glaswol en dakplaat soms wat luchtruimte is, tegen dakbalken plastic folie (naden niet afgedicht), tussen glaswol en folie luchtruimte, houten regelwerk tegen de folie vastgemaakt aan dakbalk, gipsplaat.

Mijn vragen zijn:
- Is deze wijze van bouwen acceptabel (valt het binnen de bouwnormen) of moet ik er werk van maken (in de zin dat ik dit timmerbedrijf aanmaan om alles opnieuw laat doen of zelfs, indien nodig, een rechtzaak aanspannen)?
- Kan ik nu condensatie-/vochtproblemen verwachten?

Hopelijk kan iemand mij helpen. Ik baal van het - in mijn ogen - matig en misschien wel slecht geleverde werk, maar ik heb er geen verstand van wat acceptabel is. Gelukkig wordt (en blijft) het wel redelijk warm, zelfs met de huidige lage temperaturen) maar ik wil geen vocht-/condensatieproblemen krijgen. En als het vanuit bouwtechnisch oogpunt niet acceptabel is, dan ben ik bang dat ik er toch werk van moet maken, hoewel ik daar geen trek in heb...

Groet, Rogier
 

Geus

  • #2
Oordelen over het werk van bedrijven wordt hier niet gegeven. Daar is dit forum niet voor. Wellicht kan je het werk laten keuren door een onafhankelijk specialist, b.v. via Vereniging Eigen Huis? Zij kunnen ook helpen met de eventuele juridische aspecten. Succes!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Zoals al vermeld, worden er hier geen uitspraken gedaan, over werk uitgevoerd door derden.
Daar is dit klusforum niet voor, en dat is ook duidelijk te lezen in de forum regels.
Daarom gaat hier nu ook een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu