Ondervloer onder vinyl op een houten vloer

Sen

  • #1
Hallo wij zijn op zoek naar een ondervloer die onder vinyl kan op een slaapverdieping. Deze verdieping heeft een houten vloer. En wij willen vooral het geluid isoleren.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Daar zijn speciale platen voor. Ze lijken op de bekende groene onderplaten voor tapijt. Ze hebben alleen een harde mdf toplaag.

Verwacht overigens niet teveel van de dempende eigenschappen. Vinyl blijft een harde vloerbedekking die niet erg dempt. Geluidsdicht wordt het nooit met een ondervloer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Een goede kwaliteit vinyl heeft wel degelijk geluidisolerende eigenschappen, kies voor 3 mm dik kwaliteits vinyl, het kost een paar cent, dat is het nadeel.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Dempende eigenschappen van vinyl blijven toch echt beperkt. De rug van vinyl mag niet te zacht zijn anders beschadigd de toplaag te snel bij puntbelasting. Door deze eis blijven de dempende eigenschappen beperkt.

Verder is het een misvatting dat dikker vinyl sterker is. De slijtvastheid van vinyl wordt hoofdzakelijk bepaald door de sterkte en dikte van de toplaag. De ervaring leert dat een goede toplaag op een stevige, niet te sterk verende rug, het minst gevoelig is voor beschadigingen. Bij de goede kwaliteiten projectvinyl zul je dan ook zien dat er geen dikke schuimrug onder zit, maar een dunnere harde rug.

Contactgeluiden blijf je dus horen, tenminste met de gangbare ondervloeren van een 7 a 8 mm dik.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
De uitspraak "door te kiezen voor 3mm dik kwaliteitsvinyl" zou de indruk kunnen onttstaan dat de kwaliteit van vinyl is gerelateerd aan de dikte.

Bovendien is mijn ervaring dat consumenten de dikte van de rug in de praktijk associeren met kwaliteit.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Door te kiezen voor de dikkere variant is er meer geluidsisolatie, vooral op het gebeid van contactgeluid.
Ook bij de dikkere variant is er keuze genoeg voor een goede toplaag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu