Kan vinyl op een ondervloerplaat van houtvezels

RefRick

  • #1
Ik heb op zolder ondervloer platen van houtvezels van Firstfloor Isoline liggen. Kan ik hier vinyl op leggen?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Nee, deze ondervloer platen zijn te zacht voor vinyl. Bij een puntbelasting krijg je dan al heel snel afdrukken in de vloer. Ook is de kans groot dat het vinyl beschadigt.

Voor vinyl heb je een ondervloer met harde toplaag nodig. Ook moet de ondervloer geheel vlak zijn, elke oneffenheid tekent af door het vinyl.
 

RefRick

  • #3
Zou ik dan nog iets over de ondervloer kunnen leggen, bijv iets als hardboard?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
In theorie zou dat kunnen. Onder vloerplaten voor onder vinyl hebben in de regel een harde toplaag van mdf of hardboard.

Probleem is alleen dat je de hardboard platen niet los kunt leggen over de firstfloor platen. De hardboardplaten bevestigen aan de firstfloor platen wordt een probleem. Schroeven of spijkeren gaat eigenlijk niet, omdat dat gaat aftekenen in het vinyl.

Voor een goed resultaat moet je eigenlijk geschikte voor vinyl geschikte onder vloerplaten toepassen. Die zijn wel wat duurder dan de firstfloor platen.

Andere optie is om te kijken of je zonder onder vloerplaten vinyl kunt leggen. Waar bestaat de eigenlijke ondergrond uit?
 

RefRick

  • #5
Onder de vloerplaten ligt hout, maar ik denk dat ik er laminaat op ga leggen, dan kan ik deze ondervloer gewoon behouden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu