Onderhoud Grohe thermostatische douchekraan

Steven

 • #1
Wij hebben een Grohe thermostatische douchekraan van ongeveer 12 jaar oud die wat onderhoud kan gebruiken: de kraan lekt als deze volledig gesloten is toch nog licht door de doucheslang (iedere 20 seconden een drup). Verder is de temperatuurregeling steeds gebrekkiger. Om warm te douchen moet deze boven de 38 graden staan, wat voorheen niet nodig was. Verder heeft de kraan met name aan de onderkant veel kalkaanslag.

Ik overweeg om de kraan uit elkaar te halen en inwendig schoon te maken. Ik heb diverse instructies gevonden op dit forum en elders, maar nooit van precies mijn type kraan. De duidelijkste vond ik hier..
Hier staat echter duidelijk bij dat de beschrijving bedoelt is voor Grohe kranen met de schaalverdeling niet op de greep. Dat is bij die van ons juist wel het geval. Op de kraan zelf staat verder geen typeaanduiding. Wie kan me vertellen welk type kraan dit is (zie link hieronder) en weet een instructie om deze kraan intern te reinigen.

Verder vraag ik me af hoe ik de kraan het beste kan ontdoen van de kalkaanslag aan de buitenkant zonder de kraan te beschadigen.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Leg de hele kraan een tijdje in water met een flinke scheut schoonmaakazijn, eventueel herhalen.
   

  Poster

  • #3
  Zo te zien heeft deze kraan 12 jaar lang zijn werk goed gedaan, en kunt u deze misschien beter vervangen.
  Kunt u weer 12 jaar verder.(of langer)
  Het vervangen van onderdelen brengt misschien meer ellende dan vernieuwen.
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #4
  Dit antwoord had ik ook willen geven eigenlijk, je haalt je een hoop werk op je hals en ik weet eigenlijk al wat het resultaat zal zijn. Sorry.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu