Onaangename ervaring: kozijnen

Hobbykip

  • #1
Klussers,
Ik heb een ervaring die ik graag wil delen, zodat eenieder die dit leest niet dezelfde fout maakt als ik.
Ik heb onlangs kozijnen besteld bij een kozijnenleverancier. Ik weet niet of ik de naam mag noemen, maar deze leverancier begint met een ****en eindigt op**** . Mijn advies: zoek een andere fabrikant, want dit zijn zakkenvullers van de eerste orde.

De prijs was op het eerste gezicht prima. Helaas zocht ik er niets achter en heb ik verzuimd te informeren naar de maten van het profiel. Een normaal profiel voor plaatsing bij spouwmuren is 7 bij 12 cm, zodat je het kozijn in het buitenblad en in het binnenblad kan verankeren. Na twee maanden wachten, kreeg ik kozijnnen geleverd met een profielmaat van 5 bij 7 cm. Ik begreep direct waarom zij deze prijs konden aanbieden.

Doordat de spouw ook 7 cm is, kon ik met m'n kozijn nergens heen. Klagen bij deze leverancier had ook weinig zin. "Als wij het zelf monteren doen we dat met een stelkozijn", zo meldden ze. Ze hadden bij de bestelling niet gemeld dat zij dat doen omdat de profielmaat kleiner is dan normaal. Ik had dus de lengte- en breedtemaat van mijn kozijnen bepaald zonder rekening te houden met een stelkozijn, dus dat kon ik nu niet meer kwijt. Met enig gepruts heb ik ze er uiteindelijk wel in gekregen, maar het is zeker niet naar mijn zin.

Kortom: houd bij het bestellen van een kozijn rekening met de maten van het profiel. Prijzen zijn anders niet te vergelijken en je komt, net als ik, hopeloos in de problemen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Eeh, jij maakt een fout en iemand anders heeft het gedaan?

Jij hebt niet gelezen wat je voor het geld geleverd zou krijgen.
Jij had gewoon de juist bestekken moeten leveren zodat daarop een offerte word gemaakt.
Om hier de leverancier de schuld van te geven is een beetje kort door de bocht.

Met offertes is het altijd zo: lees goed wat je krijgt of stel zelf een bestek op zodat elke offerte hetzelfde materiaal gebruikt.
Pas dan kan je echt eerlijk vergelijken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dit is een klusforum en geen klachtenforum.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu