Ombouwen van badkamer van gas naar elektrisch.

Albert Mostard

  • #1
Onze badkamer heeft een aparte kleine CV ketel voor warm water plus 1 radiator en vloer verwarming voor de temperatuur. Het werkt prima. De radiator geeft via een rtl ventiel warm water door aan de vloerverwarming. Nu is onze gasketel langzaam aan vervanging toe. We hebben een warmtepomp boiler besteld. Warmte in de badkamer hoeft uiteraard geen probleem te zijn. Elektrische verwarmingsmogelijkheden zijn er in overvloed. Er is echter niets lekkerder dan een hete radiator en een warme vloer. Wie heeft er een idee hoe je het bestaande systeem op gas verwarming kunt ombouwen naar elektrische verwarming met gebruik van het aanwezige ventiel?

230116cvketel01.JPG 230116radiator01kl.JPG 230116naarradenvv01.JPG
 

Albert Mostard

  • #2
Verder vraag ik me af of het mogelijk is om warm water te krijgen van een warmtepomp boiler en voorlopig alleen de verwarming te laten lopen over de gasketel. Is het misschien ook mogelijk om de verwarming van 1 radiator en een kleine vloerverwarming te laten vullen met warm water uit de warmtepomp boiler en dat de cv ketel dan verder alles regelt en geen gas verbruikt. Hybride systeem?
 

Albert Mostard

  • #3
De warmtepompboiler is inmiddels geleverd. Binnenkort wordt hij aangesloten op de waterkranen van de badkamer. De gasketel wil ik als het kan deze winter nog laten hangen om het verwarming systeem van 1 radiator en een kleine vloerverwarming ( minder dan 20 meter leiding met ventiel) op de badkamer van warm water te voorzien. Kan het combi keteltje (Remeha Avanta) het water voor het (met water gevulde) verwarmingssysteem evengoed van warm water voorzien of moeten er na het afkoppelen van de water aansluitingen nog extra maatregelen getroffen worden? Normaal regelt de drieweg klep toch wat er verwarmd gaat worden. Als er geen tapwater verwarmd hoeft/kan worden, dan zou je denken dat hij vanzelf het gesloten verwarmingssysteem gaat voorzien. Is dat ook zo? Heeft iemand daar ervaring mee? Om het ui te proberen zou ik de watertoevoer dicht kunnen zetten en de thermostaat vragend. Kan er dan iets kapot gaan?
 
Laatst bewerkt:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
de ketel instellen op alleen verwarming en ww uit, dit kan door parameter P3 op 2 te zetten zie hiervoor ook de installatiehandleiding van de ketel
 
  • Like
Waarderingen: Albert Mostard

Albert Mostard

  • #5
Bedankt Marcn.88. Binnenkort de warmtepompboiler aansluiten op het SWW en de ketel afkoppelen van het SWW. De parameter P3 van optie 1 naar optie optie 2 zetten en klaar.
 

Albert Mostard

  • #6
De warmtepomp boiler is nu operationeel voor Sanitair Warm Water en de gasketel bedient de verwarming op de badkamer. Perfect eigenlijk nu. Hetzelfde comfort. Minder gas. Wel iets minder terug levering via de zonnepanelen. Ideale goedkope opslag van zon energie in warm water. Als het salderen wordt afgebouwd dan is dit al een mogelijkheid om een deel van de opgewekte energie overdag te bewaren voor later in de avond als je gaat douchen of in bad. De warmtepompboiler kun je zo instellen dat hij pas de volgende dag als de zon weer schijnt het water opnieuw gaat verwarmen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu