Oliver International inbouwreservoir

Loods62

 • #1
Er is veel geschreven over dit mechanisme, maar toch snap ik niet hoe ik deze rubber ring eruit krijg om het 2 minuten uit te koken zoals geadviseerd wordt. Dit is toch het bodemventielrubber?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Kan je het eerste stuk er niet afdraaien zodat je de rubber er af kunt halen.
   

  Loods62

  • #3
  Een beetje draaien gaat maar komt niet terug eraf, durf niet te forceren dat ie breekt, maar als jij zegt dat het zo moet dan zet ik meer kracht
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Dan zal deze net zo gaan als anderen als er een groot gat in zit dan kan je aan de zijkant aan trekken en rubber over rand trekken.

  maar ik denk dat hier klein gat in zit weet het zo niet meer, en trek je hier aan dan gaat rubber stuk dus ik denk toch dat onder los moet.

  zit er schroefdraad op?
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Niet draaien de voorkant gaat er niet af.

  Gewoon simpelweg aan de rubber ring trekken deze komt vrij en gaat soms heel moeilijk maar dit is de enigste manier.

  John
   

  Loods62

  • #6
  Ik heb de hele apparaat (zie foto boven) schoongemaakt en teruggeplaatst maar blijft water doorlaten. Is dit hele geval nou het ventiel of alleen de rubberen ring? De bodem in het reservoir kan ik niet zien, alleen voelen. Zit daar ook nog iets op de bodem of in de afvoerpijp waar ik op moet letten? Moet de rubberen ring op de pijp rusten of moet ik het erin duwen? Ik weet niet meer zo goed hoe het gezeten heeft.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Beste is gewoon een nieuwe rubber er in.

  Ook wil het wezen dat waar de rubber onder in gaat afsluiten dat daar wat kalk zit zodat het niet goed sluit.

  Ook kan het uitstroom mechanisme ook binnen in kalk of beschadiging zitten zodat deze niet goed meer functioneert.

  Ook moet hij spanning vrij in de bak geplaatst moet worden.

  Controleer evt ook als bediening paneel er niet voor zit als hij goed afsluit.
   

  Loods62

  • #8
  Het bedieningspaneel is er al een week vanaf, zo kan ik er bij. Alleen de ring krijg ik er echt niet af, ik heb toen ik dat probeerde dat plastic randje al een beetje beschadigd.
  Kan ik dat hele geval van de foto(boven) in een keer vervangen, of kan het ook aan de flotteur liggen, wat ik hier ook eens gelezen heb?
   

  Loods62

  • #9
  Ik kan het hendeltje omhoog halen voor het doorspoelen en zo merken of hij goed afsluit, maar helemaal afsluiten doet het dus niet. Ik kan hem zo ook aandrukken totdat hij dicht is maar dat is natuurlijk niet de bedoeling
   

  Loods62

  • #10
  Ik kan dat hendeltje ook een beetje naar voor, naar achter en opzij duwen. Ik wil dat ding best in zijn geheel vervangen als dat mogelijk is (Praxis?) maar als er iets op de bodem aan de hand is, helpt dat ook niet natuurlijk en blijft het water doorlaten.
   

  Loods62

  • #11

  Ik snap ook niet wat dit voor onderdeel is. Heb ik dat ook onderin zitten in de pijp? Of is dat alleen van dat model, Oliver Diamante.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #12
  Die zitten in alle reservoirs als die beschadigd zijn kan je ze vervangen zodat je niet gehele reservoir hoeft te vervangen.

  zie deze topic daar zie je een tekening van de korf hoe die onder in het reservoir zit

  klik hier
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu