Oliver Afdekplaat veroorzaakt doorlopen toilet

Carola2

 • #1
Hallo allemaal,
Ik heb me speciaal aangemeld op dit forum omdat ik een probleem heb met mijn Oliver inbouwtoilet.
Via dit forum had ik al gezien dat er diverse onderdelen te bestellen waren voor het merk Oliver. Via de fabriek in Italië en een bedrijf in Spakenburg aan reserveonderdelen gekomen. Dit waren een nieuwe vlotter (die afgebroken was, bekend probleem blijkbaar) en een nieuwe afdekplaat aangezien ik deze stuk gemaakt had, omdat ik niet bij de leggage kon komen (wist niet hoe de plaat gemonteerd was) :S.
Nu heb ik met veel kunst en vliegwerk de vlotter vervangen en deze werkt weer naar behoren. Maar... nu heb ik de afdekplaat gemonteerd en als deze vastgeklikt zit, blijft de wc dus doorlopen. Zonder afdekplaat niet. Ik heb al vanalles geprobeerd om het doorlopen te stoppen, maar dus niet gelukt. Ik kan de afdekplaat dus niet erop zetten en zit nu met een gat. Wat doe ik fout. Moet ik soms nog een ander onderdeel vervangen? Ik heb een hele set gekregen, maar wil niets weghalen wat niet nodig is. De scharnier om de afvoer naar de wc te openen (geen idee hoe dat heet, lijkt hetzelfde, maar ook de oude scharnier geeft hetzelfde probleem. De plaat al naar voren proberen te halen door er iets tussen te doen (zit dan beetje van de muur af maar vind ik niet erg... maakt ook niet uit). Mijn ideeën zijn een beetje op en ik vind het een groot raadsel eerlijk gezegd...
Wie kan mij helpen. Ben nu bijna bij de voltooiing van mijn kapotte toilet. De vlotter vervangen was al een crime en nu dit weer....
Graag suggesties, want dat open gat is ook geen gezicht natuurlijk. Toilet werkt wel (trekken nu gewoon aan het hendeltje), maar wil het wel helemaal weer ok hebben.
Ik hoor graag suggesties :-)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Meestal is de uitdraai pen te lang.

  Maar plaats even een foto van mechanisme en bediening aan de binnen zijde dat zegt soms even wat meer.

  dit kunt je doen via afbeelding uploaden.
   

  Carola2

  • #3
  Hallo Henk,
  Bedankt voor je reaktie. De uitdraaipen is waarschijnlijk de pen die in de bediening van de afdekplaat valt? Just my guess. Er zit een nieuwe pen in de herstelset die ik ontvangen heb. Ik heb ze vergeleken met elkaar (nieuw en oud) en volgens mij zijn ze even lang (maar kan me natuurlijk vergissen als het nieuwe gemonteerd is.

  Ik zal morgen even een paar foto's maken en hier posten.
  Groet, Carola2
   

  Carola2

  • #4
  Hallo Henk,

  Ik heb helaas vandaag geen foto's kunnen maken, maar er staan al fotos's van dit systeem (Oliver Diamante) op deze site. Ziet er precies hetzelfde uit.

  28 Januari 2011, 14:52 zijn deze foto's geplaatst.
  Hoop dat dit ook voldoende is, anders wordt het morgen.

  Mvrgr.
  Carola2
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Vermoed dat de schroef niet juist is ingesteld (bladzijde 3) zodat als je bediening paneel er op doet dat hij iets word ingedrukt zodat de klep onder in iets open staat.

  zie ook hier eens klik hier op
   

  Carola2

  • #6
  Hallo Henk,

  Ik heb gekeken naar de bijlagen, maar bij mij zit er 1 enkelstangetje en geen 4. Dat stangetje is gegoten en kan dus lastig korter gemaakt worden. Ik heb ook al met de schroeven zitten te rommelen, maar dat maakt niets uit. Misschien toch het nieuwe stangetje dat bij de nieuwe Diamante afdekplaat is geleverd installeren??
  Groet
  Carola2
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Ik wacht eerst op de gevraagde foto`s want zo is dat steeds gokken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu