Nog eens zeer oude muur herstellen

Airst

  • #1
Hallo, ik kom toch nog eens terug op mijn reeds eerder opgeworpen probleem Zeer oude muren herstellen van een zeer oude volledig vergane buitenmuur.
Mijn vorige vraag is al als vraag op dit forum gesloten vandaar het nieuwe kopje.

Nog even de probleemstelling herhalen:

Heb een 17de eeuws huisje in binnenstad, zijmuur (die waarschijnlijk jarenlang als buitenmuur zonder buren heeft gefungeerd maar nu sinds 10 jaar weer een nieuwe buur heeft) is volledig vergaan. Wilden eerst de muur met beton verzegelen en er een nieuwe 14 cm muur voorzetten, maar kom op dat idee waarschijnlijk terug.

Ik kan nl alleen de begane grond verdieping op die manier aanpakken en er steunen dan nog drie verdiepingen op diezelfde oude rotte muur, dus ik schiet daar niet echt mee op.

Nu dus verzonnen om een totaal nieuwe muur op de begane grond te zetten in plaats van de zeer oude. Natuurlijk kan ik die oude niet zomaar weghalen en dan een nieuwe muur beginnen te metselen, dan stort de bovenliggende etages in (neem ik aan), of ze zullen wel verzakken.

Hoe kan ik dit nu aanpakken? Heb zelf (ingewikkelde) constructies van allerlei draagsystemen verzonnen, maar ze klinken niet echt logisch, dus dan zijn ze het waarschijnlijk ook niet.

Overigens is het nieuwe aanpalende buurhuis ook in mijn bezit, dus een systeem van 2 muren samen via betonijzerconstructie of zo iets zou mogelijk zijn.

Wie weet raad ???
Heb er al diverse aannemers bij gehad en nog geen goed antwoord gekregen.
 

Johnny B Good

  • #2
Je zult er niet aan ontkomen om hiervoor een specialist in te schakelen. En dan bedoel ik niet een aannemer maar een ingenieursbureau. Nu weet ik niet in welk deel van Nederland je zit maar in Velsen zit een bureau dat gespecialiseerd is in herstel van constructies en funderingen. Uiteraard kost dat geld maar je krijgt in ieder geval en goed (en veilig) advies.

Als je wilt weten wie je moet hebben, stuur me dan even een pb. Ik wil niet de indruk wekken dat ik hier reclame maak voor dat bedrijf :wink:

Grtz
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Johnny, Airst is inmiddels een trouwe "klant" op dit forum.

Uit andere vragen blijkt dat zijn huis in België staat...

Maar daar hebben ze vast ook ingenieursbureaux!

Dat van het PB'tje is overigens een uitstekend idee, waardering!
 

Johnny B Good

  • #4
Ach België maakt voor hun niet zo veel uit. Ze hebben zelfs een paar klussen in Rusland, Engeland en Frankrijk gedaan.

Toegegeven...de reiskosten zullen wel een "beetje" toenemen. :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu