Gevulde naden gipsplaat na schilderen nog zichtbaar

BJP

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb laatst een plafond gemaakt van ak gipsplaten. Ik heb voor het afwerken van de afgeschuinde kanten en snijkanten knauf uniflott gebruikt. Na het inkrimpen nog een keer afgewerkt en daarna geschuurd. Prima spul, het is super vlak. Toen goed schoongemaakt met een borstel. Daarna met diepgrond het hele plafond geschilderd. Laten drogen en toen twee keer met sikkens muren en plafonds het plafond geschilderd.

Het probleem is nu: het plafond is mooi vlak, maar je blijft de naden in de verf zien. Wel afhankelijk van het licht hoe erg.

Moet ik het nog een derde keer overschilderen? Hebben jullie een idee wat ik nog kan doen om het onzichtbaar te maken?

IMG-20220518-WA0008.jpg
 
Laatst bewerkt:

Didier

  • #2
Ik kan het op de foto niet goed zien maar mijn ervaring is dat als je de aansluiting nog ziet je gewoon nog een keer moet schilderen. Blijkbaar is er nog steeds verschil in aanzuiging tussen het ak stuk en de platen
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Gewoon nog een laag erop inderdaad. En niet te zuinig zijn met de latex. Je moet doen alsof je per liter wordt betaald, niet per m2.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
En dan nog kan het voorkomen dat het zichtbaar blijft. Dat komt doordat de gladde naden door het plamuren net een iets andere structuur hebben dan de gipsplaten. Dat blijf je zien (inderdaad afhankelijk van de lichtval), tenzij je het geheel overschildert met een of andere structuurverf.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu