Nissen maken in bestaande wand van gipsblokken

Sjiep

 • #1
We gaan de badkamer verbouwen. In de koker van de standleiding, verwarming, ventilatie en waterleiding, willen we een aantal nissen maken: 1 onzichtbare van ong. 10 cm diep om de kraanunit van de regendouche in te doen. 1 zichtbare voor de shampoo en zo, ook ongeveer 10 cm diep.

We denken (maar dat komt in het sloopweekend pas in het zicht) dat de koker gebouwd is van 7 cm dikke gipsblokken.

Nu heb ik nog nooit iets met die gipsblokkenwanden gedaan, behalve nu en dan een gaatje boren. Op de plek waar de nis moet komen, denk ik om met een verzinkt stalen profiel van 23 mm (het uitstekende deel) een gipsblok over de volle breedte te ondersteunen, zodat ik deze erachter kan plakken (en dus 14 cm materiaal heb waar dan 10 cm nis in kan komen). Is dat handig, of raden jullie iets totaal anders aan?
Is het verstandig om behalve aan de onderzijde, ook aan de zijkanten een profieltje te plaatsen?

Alvast bedankt voor de goede ideeën en tips!
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sjiep

  • #2
  We vonden nog foto's vanuit de bouw, waardoor we het nissen-probleem anders kunnen oplossen. In elk geval bedankt voor het lezen ;o)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu