Nieuwe vloer, keukenplinten te kort

aphar

  • #1
Hi,

Wij hebben een nieuwe woning gekocht, en de houten vloer vervangen voor pvc. Daarbij ook de keuken helemaal gewrapt incl keuken plinten.

houten vloer lag hoger dan pvc. Nu hebben we ruimte tussen de keukenplinten en keuken van ongeveer 4cm.

iemand een slim idee om dit te verkleinen tot een minimum? Nieuwe plinten is zonde, omdat de huidige zijn gewrapt.

als het niet anders kan, dan zij het zo

26CE1976-D321-459D-A914-25ED4685E548.jpeg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Valt het op als je niet op de grond zit?

Eventueel verhogen met een gewrapt latje, of simpelweg een latje in de juiste kleur?
Je krijgt dan wel een naad, maar die zal niet erg opvallen, de deuren hebben ook een profiel.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je zou, mits de dikte van de panelen daar geschikt voor is, gebruik kunnen maken van een plintprofiel met afdichtingslip (klik voor zoekresultaten). Bestaat voor 16 mm en voor 18 mm panelen. Heb je meteen het voordeel, dat er geen water onder de kast kan lopen, want die profielen sluiten vrij goed af.

En verder zou je, voorzover het de plint onder het keukenblok betreft, de plint wat lager op de poten kunnen klikken. Dat is dan wel afhankelijk van de bevestiging op die poten, daarvoor bestaan verschillende systemen. Hoe dat bij jou zit, weet je vast wel, want voor het wrappen moeten de plinten eraf zijn geweest. Een kier bovenaan valt onder zo'n blok minder op dan een kier net boven de vloer.
 

Kaajee

  • #4
Ik zou er ook een lat opmaken, aan de bovenkant, eventueel ook wrappen of met een stukje/monster naar de vermenger, die kunnen door het scannen de kleur goed na-mengen. Die lat van 4xm een de achterkant bevestigen aan je huidige plint (of via die genoemde profielen) en het geheel weer terugplaatsen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu