Nieuwe vloer in woonkamer kraakt al tijdens het leggen!?

RJacobs

  • #1
Sinds gister zijn wij begonnen met het leggen van onze nieuwe vloer in de woonkamer. De vloer bestaat uit planken delen van 1950 x 190 x 21 mm. Als ondervloer hebben we gekozen voor eggalisatie ondervloer van 7mm dik. Deze ondervloer ivm de kleine oneffenheden in onze bestaande OSB constructievloer. De nieuwe vloerdelen leggen we volgens de instructies dmv het vastspijkeren aan de bestaande constructievloer.

Echter na het leggen van het eerste deel van de vloer bijkt deze op een aantal plekken toch te kraken. Nu heb ik gelezen dat dit verholpen kan worden door de planken:
- extra vast te schroeven op de balkenlaag
- talkpoeder tussen de planken te strooien.

Nu is het mij echter niet geheel duidelijk hoe deze schroeven aangebracht moeten worden (dit blijf je toch altijd zien?). Iemand hier vaken problemen mee gehad?

Alvast bedankt voor je antwoord.
 

Pepjo

  • #2
Wat voor houtsoort legt u ?
 

RJacobs

  • #3
Grenen vloerdelen.
 

Ruben_S

  • #4
Nieuw hout moet nog "werken". Als hout droogd veranderd de afmeting en als je hout fixeerd op een ondergrond kan het gaan kraken.

Gebruik platkop spijkers, voor het vast zetten van de vloerdelen op de draagbalken. De spijkers moet je verzinken met een soeverijnboor. En de onstane gaten in je vloer kun je afdichten met houtvulmiddel of plamuur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Als hout droogd veranderd de afmeting en als je hout fixeerd op een ondergrond kan het gaan kraken.
Wat fixeer je dan met spijkers ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu