Nieuwe thermostaatkraan geeft minder water dan mengkraan

Ik heb al even zitten zoeken, maar kan nergens exact mijn probleem vinden. Vandaar dat ik maar een nieuw topic open. Mocht er toch al een zijn dan hoor ik graag van jullie waar die te vinden is.

Het probleem is als volgt:
De mengkraan (met een draaiknop voor warm water en eentje voor koud water) van ons bad+douche was kapot en aangezien we toch al een tijdje een thermostaatkraan wilde hebben we er een gekocht. Het type is een Grohe Precision Start.

Met de gewone mengkraan aangesloten kwam er redelijk wat water uit de kraan. Met de nieuwe kraan komt er vrij weinig water uit. Als ik de nieuwe kraan helemaal naar koud draai dan komt er vrij veel koud water uit de kraan. Dat lijkt te kloppen, echter als ik hem helemaal naar warm draai dan komt er een stuk minder water uit de kraan. De thermostaatkraan geeft dan zelfs minder water dan wanneer ik op een normale kraan alleen het warme water helemaal open zet. Ook merk ik dat wanneer ik de thermostaatkraan aan zet de combiketel op een gegeven moment af slaat. Dat zou volgens mij niet moeten, ik zou al het warme water verwachten, toegevoegd met koud water totdat de juiste temperatuur bereikt is. Verder begint de kraan soms te fluiten.

Weten jullie hier een oplossing voor?

Groeten,
Maarten

PS. Mocht dit nuttig zijn: Als ik een normale kraan met alleen warm water helemaal open draai dan duurt het ongeveer 5 seconde voordat een 500ml maatbeker vol is. Dat is dus ongeveer 6 liter warm water per minuut.
 
Dat warme water wat er uit komt is dat ook heter dan 38 graden?

En had je gecontroleerd als warme kant zeefje niet verstopt is?
 
Bedankt voor het snelle antwoord. Het warme water uit de thermostaatkraan is warmer dan 38 graden (als ik hem naar helemaal warm draai).

En het zeefje is net nieuw en ziet er hetzelfde uit als die aan de koude kant zit. Die aan de warme kant krijg ik er overigens niet uit wanneer ik de kraan zo houd dat hij eruit kan vallen. Bij de koude kant gaat dit wel.
 
Kijk toch maar eens in het zeefje. Door het van druk halen en weer op druk zetten van de installatie kan er vuil zijn losgeraakt, dat nu in het zeefje terecht is gekomen.
 
En ik las in documentatie dat deze kraan 50% waterbesparend was.

Mocht je er niet uit komen dan met de kraan retour want zit garantie op.
 
Ik vermoed dat je het probleem op de verkeerde plaats zoekt, en er niets met je kraan aan de hand is maar je het bij de ketel moet zoeken. Waar men vaak niet bij stil staat, is dat je bij elke wijziging aan het leidingnet een andere tegendruk op de ketel gaat geven. Een waterbesparende thermostaatkraan geeft een heel andere tegendruk als een ouderwetse open/dicht kraan en neemt veel minder water af. In 99 van de 100 gevallen geeft dat niets en valt het allemaal prima binnen de marge. Maar het kan ook zo zijn dat je ketel de nieuwe situatie gewoon "niet meer snapt" en dus hierop ingeregeld moet worden.

Je schrijft dat de ketel ook afslaat. Ik denk dat je probleem is dat je taphoeveelheid gewoon te laag is om je ketel te doen beseffen dat ie aan de slag moet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu