Nieuwe (slimme/digitale) meter Zonnepanelen wel of niet doen

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #21
Zijn leuke juridische discussies, die meter mag dan niet jouw eigendom dom zijn, de netbeheerder kan pas met hulp van de politie (na veel gedoe) toegang krijgen.

Einde van de saldering is al over ruim 2 jaar (dan begint de afbouw) en de wet (klimaatakkoord) is er al klaar voor. Maar over kosten wordt er niks gezegd.
Bangmakerij over kosten hoor je wel vaker, maar tegen die tijd zal het de energiemaatschappij zijn die gaat vervangen en niet de klant. Dan zullen we ook zien hoe het gaat met degene die principieel blijven weigeren, ook al hebben ze zonnepanelen.

Tot nu houden netwerkbeheerders zich stil.
Ze vervangen wat ze makkelijk kunnen vervangen, geen slapende honden wakker maken?

Een draaischijf meter met terugloop beveiliging is een heel ander probleem, maar met zonnepanelen wordt daar hopelijk als eerste naar gekeken.
 

Fmrama

  • #22
Aangezien de meetinrichting van de netbeheerder is en de energie leveringen teruglevering een leveranciers aangelegenheid is zullen er afspraken zijn tussen deze beide partijen. Als de saldering afgebouwd wordt zal de leverancier eisen gaan stellen aan de inrichting hiervoor en de netbeheerder om actie vragen de installatie geschikt te maken. Cq.een ‘slimme’ meter te plaatsen. Als de consument dit niet wil kan de netbeheerder tot afsluiten overgaan cq. geen levering meer door de leverancier.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #25
Dat artikel bevestigt inderdaad nog eens wat we in dit topic al meermaals hebben geschreven. Als salderen wordt afgebouwd dan wordt een digitale of slimme meter dus verplicht.... best logisch lijkt me.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu