Nieuwe radiatorknoppen plaatsen

Toetsje

  • #1
Goedendag,

ik ben sinds kort verhuist en zou graag de huidige radiatorknoppen willen vervangen door thermostaatkranen omdat de huidige knoppen allemaal gebroken zijn.

Nu weet ik dat het mogelijk is om een standaardknop zonder al te veel poespas te vervangen door een thermostaatkraan, alleen moet deze dan wel een "standaard" aansluiting hebben.

De radiatorknoppen in het nieuwe huis hebben een voor mij onbekende aansluiting. Het schoefdraad is 18mm. Weer iemand of er adapters bestaan van 18 -> 30 (?) mm zodat ik ook thermostaatkranen kan toepassen op deze radiatoren? Alvast bedankt !
 

Lytjepole

  • #2
Lijkt mij een radiator-fabrikant-specifieke-radiator-kraan. Een zogenaamde "insert". Kun je merk of type van de radiator achterhalen?
 

Xr8

  • #3
Een standard kop simpel om te zetten naar een thermostaatkraan? In de meeste gevallen moet je toch echt de gehele kraan vervangen.

Wat betreft de koppen er zijn vele merken en bevestigingsmethoden, 18mm komt me wat vreemd over. M30 x 1,5 is een maat welke door verschillende merken word toegepast. Ook zijn er merken met een geheel eigen bevestiging welke niet uitwisselbaar zijn.

Er bestaan gereedschappen om onder druk binnenwerken te vervangen, en er zijn ook merken waarbij een standard binnenwerk te vervangen is door een thermostatische. Dit is echter vrij speciaal gereedschap, zodat het kopen en monteren van een compleet nieuwe kraan waarschijnlijk goedkoper en sneller is.

Succes.
 

Toetsje

  • #4
Alsnog de foto's. Weet iemand of hier adapters voor beschikbaar zijn? Als ik de kraan moet vervangen moet het hele systeem leeg worden gemaakt of niet ?

Groetjes !


 

Arnoldmr2

  • #5
Op dit type kraan passen geen thermostaatknoppen.
U zult dus de gehele radiatorkraan moeten vervangen.

Om dit te doen zult U inderdaad het systeem moeten aftappen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Er zijn inderdaad wel adapters, maar of die passen op deze radiatoren dat weet ik niet.
Voor het plaatsen van die adapters moet in elk geval ook de CV afgetapt worden.
Daarna wordt de adapter in plaats van het huidige binnenwerk geplaatst, en daar komt de thermostaatknop weer op.

Het is veel makkelijker om alleen de knoppen te vervangen door standaard knoppen.
Die zijn wel leverbaar en redelijk makkelijk te vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu