Nieuwe radiator thermostaat Danfoss RA 2000

Michiel.Stas

  • #1
Ik heb een oude radiator thermostaat van de verwarming afgehaald omdat de radiator volgens mij niet werkte en veel te warm werd. Ik probeerde hierna de radiator thermostaat weer terug te plaatsen maar dat lukt mij met geen mogelijkheid.
Ik wil graag een nieuwe plaatsen maar weet iemand of dit makkelijk te doen is, ik ben namelijk niet zo een heel handige klusser.

Als het kan wil ik er een radiator thermostaat van maken met op afstand een voeler omdat ik op internet heb gelezen dat door het gebruik van een brede vensterbank de radiator thermostaat ook niet goed werkt. Welk type is dan het beste om te gebruiken (mag ook een ander merk zijn).

Hoe kan ik dit het beste aanpakken, is dit makkelijk zelf te doen of maar iemand laten komen?
 

Serviceman

  • #2
Van elke type Danfoss kraan zijn de thermostaatkoppen nog te verkrijgen ook met afstand voelers.

Als de kraanstift niet meer te bewegen is kun je proberen met een hard voorwerp de stift stevig in te drukken zodat hij weer gangbaar wordt.
Als dit niet meer lukt dan een nieuw revisiekopje er in draaien, die kan je er met een kleine baco onder druk verwijderen en de nieuwe er weer in draaien.

En als nieuw is hij er dan weer :)
Suc6 ermee
 

Chathanky

  • #3
Wel de goede losdraaien, de voorste en niet de achterste (het kraanhuis).

Dit lukt niet met alle merken!
 

Michiel.Stas

  • #4
Ik snap nu dat die knop ingedrukt kan worden maar ik krijg het er niet op hoor zal wel aan dat ding liggen, ik denk erover om een nieuwe te laten monteren met een sensor op afstand.

Het gehele kraanhuis is nog intact dus dat zal wel makkelijk te doen zijn toch?
 

Chathanky

  • #5
Met het monteren moet je de kop wel op 5 zetten anders zit je tegen de veerdruk in te drukken, en valt het niet mee om hem er weer op te krijgen.
 

Michiel.Stas

  • #6
Bedankt voor de reacties, ik ben weer wat wijzer. Ik heb via een kennis een Danfoss RA 2982 gekocht. Dit een radiatorknop met een voeler op afstand. Wat is de beste plaats om de voeler te monteren.
 

Chathanky

  • #7
Er zit toch wel een beschrijving bij, met een aantal voorbeelden?
 

Michiel.Stas

  • #8
Helaas zit er geen beschijving bij. De montage wordt afgebeeld aan de buitenkant van de verpakking door middel van enkele plaatjes. Hieruit valt helaas niet op te maken wat de beste positie is om de voeler te plaatsen.
 

Chathanky

  • #9
Plaats hem naast de radiator en op een plek waar geen afdekking door gordijnen of iets dergelijks zijn, en niet te dicht bij een raam.

Zorg dat de voeler niet negatief beinvloed word door de omgeving, daar komt het eigenlijk op neer.
 

Michiel.Stas

  • #10
OK bedankt, Ik denk zelf aan 20/30 cm van de grond en niet te dicht bij de verwarming. Bedankt het gaat wel lukken nu hoop ik anders meld ik mij wel weer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu