Nieuwe kit in douche tussen muur en vloer kleine kiertje van

Wiling

  • #1
Hallo,

Ik heb van het weekend mijn douche opnieuw gekit (geen douchebak- marmeren vloer en marmeren tegels op muur). Netjes kit weggehaald, ontvet en speciaal (sanitair)siliconen voor marmer gebruikt, nu ziet bijna alles er prima gehecht uit op een klein stukje na dat niet helemaal goed hecht aan de marmeren vloer, het is echt een stukje van max 2 centimeter (klein kiertje, randje krult omhoog). Kan ik de kit aan beiden randen wegsnijden en daartussen nieuwe kit aanbrengen, of moet ik alle kit weghalen en opnieuw kitten?
Het was überhaupt een erg diepe voeg/opening...

Thanks! Groetjes
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
De kit heeft reeds een reactie met de lucht gehad en daardoor is het oppervlak veranderd. Hier kit op aanbrengen gaat tot loslaat problemen leiden. Dus helaas, kit verwijderen en opnieuw aanbrengen.
 

Wiling

  • #3
Thanks Frank, bedankt voor je duidelijke antwoord, heb her en der op werk en vriendenkring nagevraagd maar kreeg dus reacties waarvan ik al vermoedde dat het niet klopte, jouw antwoord makes sense, lucht (oxidatie) heeft inderdaad invloed op de substantie en een stukje vervangen is geen langdurige oplossing.
Ik heb intussen een vakman ingeschakeld die het inderdaad helemaal overnieuw gaat doen, desondanks ben ik trots dat ik het zelf geprobeerd heb
Maar nogmaals bedankt voor je duidelijke antwoord!

Groetjes
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Mooi en goed kitten is ook gewoon vakwerk dat je moet oefenen om het ook goed te kunnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu