Nieuwe keuken electra moet verlegd worden

PsYchon

  • #1
Wij krijgen binnenkort een nieuwe keuken, en daarvoor moet er wat electra verlegd worden.
Maar hij kan ik de bestaande electra verleggen die al in de muur zit, kan ik het oude stopcontact eruit halen nieuwe leiding naar het oude stopcontact leggen en dan doorkoppelen in het oude stopcontact behuizing? of moet ik compleet nieuwe kabels trekken?
 

Tfro71

  • #2
Waar zit dat oude stopcontact straks als de nieuwe keuken is geplaatst. Volgens mij mag je ze wel doorkoppelen in de doos van het oude stopcontact maar of het handig is om een doorkoppeling te hebben in een lasdoos die voortaan achter je nieuwe keuken zit is twee.

Hangt er ook wel een beetje vanaf hoe je die nieuwe leiding wil leggen en hoe je die gaat aansluiten op het oude stopcontact.
 

Ronald42

  • #3
Ja hoor zolang de doos maar normaal bereikbaar blijft. Achter een tegeltje, bereikbaar met hamer en beitel is dus niet normaal bereikbaar.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Lasdozen dienen bereikbaar te blijven. Je kunt die oude dozen dan dus niet wegtegelen, wat waarschijnlijk betekend dat je de oude dozen beter kunt verwijderen en nieuwe bekabeling moet trekken.
 

Stolsel

  • #5
Trek zoveel mogelijk je draden terug naar de centraaldoos. Verleg dan de leidingen en trek de nieuwe draden er weer door. Oplengen zou ik niet aan beginnen. Houd er rekening mee dat iedere las bereikbaar moet zijn. Sowieso ga je nu nadenken over alternatieve opstellingen van schakelaars, wandcontactdozen en lichtpunten. Vergeet daarbij ook je aansluitingen voor (inbouw-)magnetron, koelkast en afzuigkap niet. Hoe staat het met de oven? Trek gerust een budget uit van een paar honderd Euro voor deze aanpassing, je hebt er later alleen maar profijt van. Afschrijving: 15 jaar... ;-)

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu