Plaatsen nieuwe WCD's in keuken

Eicherwijs

  • #1
De keuken gaat op de schop en er moet een paar nieuwe WCD's maken voor de vaatwasser en electrische kookplaat. Nu wil ik de enkele opbouw WCD voor de vaatwasser op plinthoogte rechts naast de vaatwasser plaatsen en de Perilex opbouwdoos onder de kookplaat ook op plinthoogte plaatsen. Mag dit gewoon of moet deze op een bepaalde hoogte geplaatst worden, ik las hier eens op de site voor de vaatwasser en koelkast op 70 cm hoogte.
De nieuwe koelkast en magnetron komen op dezelfde plaats waar nu de oude staan, maar de dubbele wcd daarvoor is achter de koelkast op 105 cm hoogte. Ernaast plaatsen gaat niet lukken want daar komt de vaatwasser te staan en andere zijde is een muur.
En is het nog steeds zo dat er alleen maar vertikale leidingen gemaakt mogen worden, en dat ik geen horizintale leiding mag maken om een extra WCD boven keukenblad te maken. Alvast bedankt voor het meedenken
 

Appeltje

  • #2
Hoogte maakt niet uit, plinthoogte mag dus gewoon. Geen horizontale leidingen zegt mij niks, lijkt me niet echt een probleem. Wel even weten dat er geen kastjes komen te hangen op die hoogte :).
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Denk ook aan voldoende goepen nu je toch bezig bent, >2000 Watt op een afzondelijke groep tegenwoordig.
 

HarryO

  • #4
Het nadeel van een horizontale leiding is dat je vergeet waar ze lopen en je hem later tegenkomt als je een boor in de muur zet.
Daarom is ooit eens de "vertikale" regel ingesteld.
Let wel op dat de aansluitingen zo laag komen dat ze onder de kastjes zitten of ruim in de kastjes en niet net op de hoogte van de bodemplaat van de kast.
Als je de muur achter de kasten gaat verven zie je ze niet meer, merk ze dan bv met een rode stift zodat de keuken installateur dit ook ziet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu