Nieuwe inbouwoven past niet in nis(diepte)

Fsas

  • #1
Dag

We hebben een hele poos geleden een keuken laten installeren en de combi-magnetron was aan vervanging toe. Nieuwe gekocht met min of meer dezelfde nismaten. Nu blijkt na verwijderen van oude dat in de nis voor de oven de gasleiding voor de bovenliggende gaspitten is gelegd. De oude oven kon er net wel in (afdruk van de gasleiding staat achter op de oven. geraakt dus blijkbaar (door de hitte?) toch een heel klein beetje gesmolten. De nieuwe oven past net niet. De powerkabel komt precies op die plek uit de oven en daar heeft ie dus de ontbrekende ruimte voor nodig.
Nu kan ik me voorstellen dat, als de nieuwe oven geïnstalleerd wordt, de gasleiding een beetje aan de kant gewrikt wordt. Binnen de kortste keren zit dan de gasslang weer tegen de oven aan. Ik vind dit geen prettig idee. Ik zou liever hebben dat de hele gasleiding verlegd wordt zodat deze niet of nauwelijks meer in de nis van de oven komt. Wat zijn onze mogelijkheden in dit geval? Kan het kwaad als een gasslang tegen een oven aan komt? Toch er tegenaan laten komen maar isolatiemateriaal ertussen? (en zo ja, wat dan?
groetjes, Anjo
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Laat eens wat zien, ik kan er geen beeld van vormen.
 

Fsas

  • #3
Helaas, dat kan niet want de nieuwe staat nu los in de nis. Die krijg ik er een mijn uppie niet ver genoeg uit. Maar achter in die nis lopen gasleidingen. Die nemen niet veel ruimte in maar net genoeg om in de weg te zitten als de oven er helemaal ingeschoven wordt. De oude oven liep aan de achterkant een beetje schuin weg en daarom paste dat op deze manier. De nieuwe oven niet. Ik kan er dus helaas geen foto van maken. het komt er op neer dat een stukje ruimte van de achterkant van de nis voor de oven gebruikt is voor gasleidingen voor de bovenliggende gaspitten. De nis is daardoor niet meer diep genoeg.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Dan zit er niets anders op de die leidingen te verplaatsen.
De kooplaat moet zijn aangesloten op een comfortkraan en deze moet altijd bereikbaar zijn en zit doorgaans in het kastje naast de oven.
Een rubber aansluitslang hoort niet aan een inbouwplaat, daar hoort een rvs of vaste aansluiting aan te zitten.
 

Fsas

  • #5
Dank je wel. Dan denk ik dat het verstandiger is om de installateur(s) via de firma waar we de keuken hebben gekocht (geen budgetkeuken) te mijden en dit te laten doen door een andere installateur want zoals ik in je berichtje lees (en wat ik zelf eigenlijk al dacht) is de manier waarop het nu zit niet correct.
dan maar gewoon een "extra" rekening, liever dat dan dat de boel een keer de lucht in gaat...

Nogmaals dank

groetjes, Anjo
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu