Nieuwe HR Ketel appartementcomplex: C10?

Tslh

  • #1
Ik heb een brief gekregen van een CV installateur dat in opdracht van mijn VVV de CLV kanalen in ons appartement complex aangepast moeten worden, en ik ook mijn 20 jaar oud ketel moet vervangen. De aanbieding bestaat uit een Intergas HRE 28/24 CW4 ketel tegen een best wel hoge prijs. Verder lees ik gemengde reviews over deze ketel. Eigenlijk wil ik liever een Remeha Tzerra ace 28c CW4.

Ik heb een mail gezonden naar de eerste installateur en die heeft me hetvolgende gemailed:

"Er zijn veel nieuwe ketels die niet op een clv kunnen en ook niet als die gecombineerd worden met andere merken en types. Vuistregel is dat bij een nieuw clv kanaal ook alle ketels vervangen worden voor ketels van het zelfde merk en serie (met keus uit niet meer dan cw3 en cw4). Bij mengen van merken / series moet er door de fabrikant vooraf een verklaring worden afgegeven dat die specifieke ketel voldoet / opgenomen is in de lijst met C10 aanduiding. Tevens dienen alle ketels (toekomst gericht gezien) van het zelfde bouwjaar te zijn als het clv kanaal.

De Remeha tzerra serie heeft gemiddeld een veel kortere levensduur dan de Intergas. Het prijsverschil is zeer gering.

Waar u op moet letten is dat de Remeha tzerra is dat die volledig aangepast wordt voor een clv systeem (iets wat voor de Intergas al in onze offerte meegenomen is.) en de C1000 waardering (verklaring) afgegeven is".

Ik heb gebeld naar Remeha zelf, en die zegt dat de ketel die ik op het oog heb gewoon zal voldoen want hij voldoet aan:
Type rookgasaansluiting: C(10)3
Gecombineerd luchttoevoer- en rookgasafvoersysteem (collec­tief lucht/rookgassysteem) met overdruk

Ik ben daarvan zo goed als overtuigd, maar twijfel toch nog enigszins. Is er iemand, met verstand van zaken, die mij kan bevestigen dat dit een werkende oplossing gaat worden?
 

Marcn88

  • #2
Dit is nou niet echt een vraag voor dit forum, hier worden vragen beantwoord over dhz klussen dat van u is geen doe het zelf klus. U zult hierover moeten uitkomen met de installateur en de vve
 

JeffreyD94

  • #3
Hierbij de handreiking voor VvE / Gebouweigenaren(beheerders) / Bewoners. Handreiking+collectieve+rookgasafvoeren

De meeste installateurs weten te weinig van CLV kanalen, de regel was vroeger dat er geen verschillende merken door elkaar gebruikt mochten worden dit is echter allang niet meer aan de orde, het werkingsprinciepe even als de toepassingsgebied zijn wel nog steeds van kracht, in de handreiking zie je alle regels even als de informatie welke je zoekt, hierin zal je hoogstwaarschijnlijk ook je antwoord vinden.

Documentatie CV ketels geeft vaak ook de juiste informatie, het is even bladeren maar alles staat duidelijk vermeld!
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Technisch zal het ongetwijfeld wel mogelijk zijn om verschillende merken en types ketel te combineren op een clv.

In dit soort situaties heb je alleen ook te maken met het commerciële aspect. De vervanging van het clv systeem en de ketels worden uitgevoerd als een project. Het is dan o.a. uitvoeringstechnisch veel eenvoudiger om overal dezelfde ketel te plaatsen. Ook zullen er wat inkoopvoordelen ontstaan.

Zodra er verschillen gaan ontstaan en de uitvoering daardoor complexer wordt ga je dit terugzien in de prijs. In dit verband is het zo gek nog niet dat er gekozen wordt voor allemaal dezelfde toestellen. Per saldo is dat gewoon het voordeligste.

Overigens is het ook maar de vraag of je beter af bent met een Remeha Tzerra t.o.v. de Intergas.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu