Nieuwe warmwaterleiding, flexibel kunstof?

Rdkraker

  • #1
Bij gebrek aan een warmwaterleiding vanaf CV (zolder) naar de keuken (BG) wil ik er zelf één gaan trekken. Nou loopt er vanaf de keuken recht omhoog, via de zolder, een niet meer gebruikte luchtafvoer.

Ik zou hier op willen in inboren op zolder, en dan een flexibele warmwaterleiding naar beneden voeren die rechtstreeks in de keuken uitkomt. Lijkt mij de netste oplossing, dan is ie nl in de tussenliggende slaapkamer ook meteen netjes weggewerkt.

Is er een flexibele leiding die in de bouwmarkt/speciaalzaak of via internet verkrijgbaar is, die goed verwerkbaar is zonder speciale apparatuur? (met knelfittingen oid?)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Moet kunnen met wicu buis, die is flexibel, nadeel is dat de leiding kan gaan klapperen bij plotseling dichtdraaien van de kraan of tijdens het draaien van de vaatwasser en/of de wasmachine.
Wicu buis is te verweken met knelkoppelingen, het is noodzakelijk steunhulzen te gebruiken.

Er zit nogal wat verschil in wicu buis wat betreft de hardheid van het koper, de iets duurdere vormen die verkrijgbaar zijn bij de installateur zijn over het algemeen wat zachter en daardoor prettiger te verwerken.

Zaag en sleufje in de pvc pijp, met alleen een gat krijgt u de buis er niet in, hij moet er zo schuin mogelijk in gedrukt worden.
 

Xr8

  • #3
Neem voor de waterwaterleiding bij voorkeur 12mm of indien flexibel 14mm. Zo heb je sneller warmwater, en minder verlies.

Succes.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Je hebt een PB met een advies.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu