Nieuwe cv ketel

Myrtheneuman

  • #1
Hallo, mijn ketel is 20jaar oud en ik wil graag een nieuwe. Hr ketel. Maar nu zijn er mensen die zeggen dat het bij mijn benedenwoning verplicht zal worden een buis te maken helemaal langs de muur naar boven(4verdiepingen!) Naar het dak als afvoer van de stoom. Terwijl een ander weer zegt dat er ketels zijn waarbij de stoom inwendig wordt "verwerkt". Wat is waar en wat is wijsheid? Help
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Voor zover mij bekend, heeft een hr ketel altijd een rookgasafvoer naar buiten nodig. Of dit gewoon op de benedenverdieping mag worden gemaakt of dat het helemaal naar het dak moet wordt vaak bepaald door de vve.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een condenserende ketel, dat zijn alle HR-ketels als ze goed gebruikt worden.
Bij warm water komt er echter meestal wel stoom (waterdamp) uit de rookgasafvoer.

Wat er precies mogelijk is, is afhankelijk van de situatie, daar zal je een installateur voor (een offerte) voor langs mogen laten komen.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Hangt van de constructie van het gebouw af. Als er een centraal rookgasafvoerkanaal is kan de ketel mogelijk daar op. Anders moet de rookgasafvoer naar buiten via de wand, maar wel op voldoende afstand van ventilatieopeningen van de buren. Alleen de VVE weet wat technisch mogelijk en toegestaan is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu